Wierschip

Tijdens een zakelijke training of intensieve heisessie kan er veel van je worden gevraagd. Voor de optimale balans tussen inspanning en ontspanning faciliteren we een activiteit die in het verlengde ligt van een verblijf in de Wierschuur: zeilen op de Waddenzee met het Wierschip.

Wierschip, zwarte Visserman aak met blauwe band in de haven van Den Oever

Wad, wind, water ... Wierschip

Het Wierschip ligt in de haven van Den Oever met schipper op jullie te wachten. Binnen een vlaagje wind ben je uit het hoofd en in het hart. De meestal verstilde Waddenzee is de ultieme locatie om te schakelen van doelgericht werken naar ontspanning en eenheid met de natuur. Werelderfgoed natuur nog wel.

Zeilen of droog vallen op de Waddenzee

Voor groepen tot tien personen kan het Wierschip met schipper worden gehuurd, al dan niet in combinatie met een verblijf in de Wierschuur. Bij grotere groepen roepen we de hulp in van de Stichting Onderdak Nautisch Erfgoed Wieringen en varen we met twee schepen uit.

Alles mag, relaxen of handen uit de mouwen

Wij zorgen dat het jullie aan boord aan niets ontbreekt. De picknickmand en de koelkast worden in overleg gevuld met een gezonde lunch of lekkere borrelhapjes. Je kunt tijdens deze activiteit lekker uitrusten en genieten van het zeilen, de natuur en het buiten zijn, samen met collega’s. Desgewenst is het mogelijk de schipper te assisteren bij het zeilen van het Wierschip, als teambuilding activiteit.

Aak met historie

De Wierschuur is ooit gebouwd als pakhuis voor het opslaan van het opgeviste wier rond het eiland Wieringen. Het wier werd gevist met Wieringer aken, houten platbodem schepen met een stompe boeg en een grote laadruimte achterin.

Visserman met riante kuip

Het Wierschip is de moderne variant van de Wieringer aak, een zogenaamde Visserman aak, van staal. Waar ooit het wier lag, is nu een riante kuip met een comfortabele zithoek gecreëerd. Wees welkom op het Wierschip!