Wierschip

Tijdens een zakelijke training of intensieve heisessie kan er veel van je worden gevraagd. Voor de optimale balans tussen inspanning en ontspanning faciliteren we een activiteit die in het verlengde ligt van een verblijf in de Wierschuur: zeilen op de Waddenzee met het Wierschip.

Wad, wind, water ... Wierschip

Het Wierschip ligt in de haven van Den Oever met schipper op jullie te wachten. Binnen een vlaagje wind ben je uit het hoofd en in het hart. De meestal verstilde Waddenzee is de ultieme locatie om te schakelen van doelgericht werken naar ontspanning en eenheid met de natuur. Werelderfgoed natuur nog wel.

Je kunt tijdens deze activiteit lekker uitrusten en genieten van het zeilen en het buiten zijn, samen met collega’s. Het is in overleg mogelijk door de schipper ingezet te worden voor het zeilen van het Wierschip, als teambuilding activiteit.

Zeilen en droog vallen op de Waddenzee

Voor groepen tot negen personen kan het Wierschip met schipper worden gehuurd, onafhankelijk van een verblijf in de Wierschuur. Bijvoorbeeld voor een besloten vergadering met optimale privacy.

Wij zorgen dat het jullie aan boord aan niets ontbreekt. De picknickmand en de koelkast worden in overleg gevuld met een gezonde lunch en lekkere borrelhapjes.

De schipper loopt naar huis

Het Wierschip kan droog vallen op de bodem van de Waddenzee. Hierbij geniet je optimale privacy omdat de schipper, die pal aan de Waddenzee woont, naar huis loopt. Bij opkomend tij komt de schipper weer aan boord en vaart jullie veilig terug naar de haven van Den Oever.

Droogvallen op het verstilde Wad is met geen enkele ervaring te vergelijken en laat een onuitwisbare herinnering achter.

Visserman aak met historie

De Wierschuur is ooit gebouwd als pakhuis voor het opslaan van het opgeviste wier rond het eiland Wieringen. Het wier werd gevist met Wieringer aken, houten platbodem schepen met een stompe boeg en een grote laadruimte achterin.

Het Wierschip is de moderne variant van de Wieringer aak, een zogenaamde Visserman aak, van staal.