Edwin & Martine

Wij, Edwin Bonvie en Martine van Soolingen, zijn de trotse eigenaren van de Wierschuur. Wij wonen sinds twintig jaar op Wieringen. Met onze drie kinderen zochten we een plek aan zee waar de tijd een beetje had stilgestaan. Wonen op een Waddeneiland was onze droom maar onrealistisch in verband met ons werk. Het geheime Waddeneiland Wieringen bracht ons uiteindelijk het beste van twee werelden.

De eigenaren van de Wierschuur Edwin Bonvie en Martine van Soolingen zitten samen op een bank onder een prent van het wiervissen.
Eigenaren van de Wierschuur Edwin Bonvie en Martine van Soolingen

Windsurfers

We hebben een groot deel van ons leven als professioneel windsurfers over de wereld gezworven. Windsurfen was in de jaren tachtig enorm populair en dit stelde ons in staat onze hobby beroepsmatig uit te oefenen. Gedurende tien jaar leefden we uit een tas en verbleven we alleen maar in hotels. Vijf sterren hotels, sleep-inns en alles daartussenin. We vormden samen een team en genoten naast het reizen van het feit dat we samen konden werken.

Gastvrijheid

Na het beëindigen van onze windsurf carriere, zijn we gaan mountainbiken in Ierland. Een onvergetelijke ervaring, vooral dankzij ons verblijf in bed en breakfasts. Het verlangen ontstond eenzelfde gastvrijheid te kunnen uitdragen. Villa Nieuwland diende zich aan en Edwin toverde het vervallen rijksmonument om tot een comfortabel woonhuis met kleinschalige bed en breakfast, waar we het onze gasten naar de zin konden maken.

Kopjes van Boerenbont, een servies van hetzelfde bouwjaar, 1850, als de Wierschuur met appeltaart en marmercake onder een glazen gebaksstolp.
Gastvrije Wierschuur

Prijsvraag

De Provincie Noord-Holland schreef een prijsvraag uit omtrent de herbestemming van de monumentale Wierschuur op Wieringen. Omdat de bed en breakfast niet voldoende ruimte bood om aan de toenemende vraag te voldoen hebben we aan de prijsvraag meegedaan. We wilden dit zó graag. We waren gedreven en enthousiast, dit project was ons op het lijf geschreven. Ronde na ronde kwamen we verder en uiteindelijk hebben we gewonnen! Het waren jaren van bloed, zweet en tranen maar het is gelukt. De Wierschuur is duurzaam gerestaureerd en herbestemd. De bed en breakfast is verkocht om ruimte te maken voor onze nieuwe droom. We werken weer samen en ontvangen met grote voldoening onze gasten in de Wierschuur.

Monumentale balken op de vide van de Wierschuur met zicht op de kantelramen en fraai naar binnen vallend licht..
De vide van de Wierschuur