Over ons

Wij, Edwin Bonvie en Martine van Soolingen, wonen sinds 2003 met heel veel plezier op Wieringen. Eerst op Vatrop, vervolgens naast Villa Nieuwland en sinds juni 2020 weer op Vatrop, heel praktisch tussen Villa Nieuwland en Wierschuur Nieuwland in.

Share

gastheer en gastvrouw

Edwin en Martine op het zitje van Villa Nieuwland aan de Waddenzee.

Windsurfers

Wij hebben een groot deel van ons leven als professioneel windsurfers over de wereld gezworven. Windsurfen was in de jaren tachtig enorm populair en dit stelde ons in staat onze hobby beroepsmatig uit te oefenen. Gedurende tien jaar leefden we uit een tas en verbleven we alleen maar in hotels. Vijf sterren hotels, sleep-inns en alles daartussenin. We vormden samen een team en genoten naast het reizen van het feit dat we samen konden werken.

Fransje holt mee langs het Wad

Luna en Clarice houden van paardrijden langs de Waddenzee. Ezel Fransje was onafscheidelijk en ging onverschrokken mee.

Gastvrijheid

Na het beëindigen van onze windsurf carriere, zijn wij gaan mountainbiken in Ierland. Een onvergetelijke ervaring, vooral dankzij ons verblijf in bed en breakfasts. Exemplarisch is de ontvangst die wij kregen toen wij een keer doorweekt bij een b&b aankwamen. Het had de hele dag geregend (Ierland!) en we stonden onder de modder, als verzopen katten voor de deur. Na een hartelijk welkom pelde de gastvrouw onze kleren van het lijf om ze te wassen en op de Aga Cooker te drogen. We werden gesommeerd onder de dekens te kruipen waarna ze enkele ogenblikken later binnenkwam met een groot dienblad met thee, scones en heerlijk Iers brood. Wat voelden we ons toen rijk. Rijker dan we ons ooit in een vijfsterrenhotel hadden gevoeld. Zo ontstond het verlangen eenzelfde gastvrijheid te kunnen uitdragen. De Aga Cooker kwam er bij thuiskomst, de b&b heeft een twintigtal jaren in de week gestaan. Tot in 2010 Villa Nieuwland zich aandiende en Edwin het vervallen Rijksmonument omtoverde tot een comfortabel woonhuis met b&b hotel waarin wij het onze gasten het naar de zin kunnen maken.

Prijsvraag

In 2013 schreef de Provincie Noord-Holland een prijsvraag uit omtrent de herbestemming van een monumentale Wierschuur een paar kilometer van Villa Nieuwland. Omdat de Villa niet voldoende ruimte biedt om aan de vraag te voldoen en te kleinschalig is om met zijn tweeën in te kunnen werken, hebben wij aan de prijsvraag meegedaan. Wij wilden dit zó graag. We waren gedreven en enthousiast, dit project was ons op het lijf geschreven. Ronde na ronde kwamen we verder en uiteindelijk hebben we gewonnen! En weer wachtte Edwin een enorme klus ... Het waren jaren van bloed, zweet en tranen maar nu is de cirkel rond. Vanaf april 2017 werken wij weer samen, nu in ons bedrijf V.o.f. Villa Nieuwland op twee locaties die we hebben behoed voor verval: Villa Nieuwland en Wierschuur Nieuwland.

bink fiets

Bink hield toen hij nog klein was van mountainbiken langs de Waddenzee.