Zeehonden bekijken op het wad

Je moet een beetje geluk hebben, maar het komt regelmatig voor dat je al wandelend of fietsend langs het wad, gezelschap krijgt van een zeehond die nieuwsgierig een stukje met je op zwemt.

Share

zeehond

Zeehonden in de Waddenzee

Robbentochten

Wanneer je meer zekerheid wilt hebben kun je meevaren op Robbentocht. Een ± 2½ uur durende tocht, die begint aan de Oostkade in de vissershaven van Den Oever en vandaar door de havens, langs de spuisluizen aan het begin van de Afsluitdijk, naar de droogvallende zandbanken voert. Bij de spuisluizen wordt tijdens laag water ±  5000 m3 per minuut zoet IJsselmeerwater in de Waddenzee afgevoerd; een adembenemend gezicht!.

Op de droogvallende zandbanken zoeken diverse waddenvogels voedsel of rusten er uit. U kunt de zeehonden in hun natuurlijke omgeving bekijken. De vertrektijden zijn afhankelijk van het getij.

Ook dit jaar zijn er weer Bruinvissen te zien tijdens onze Zeehondentocht. De bruinvis is de kleinste walvis die er bestaat! Het zijn tandwalvissen, mannetjes worden ongeveer 1.45 mtr, vrouwtjes 1.60 mtr. en ze kunnen ongeveer 20 jaar oud worden.

Om teleurstellingen te voorkomen kunt u het beste telefonisch reserveren want vol is vol.
0227 512970 Tip: neem je verrekijker mee!
Kosten: € 12,- p.p. kinderen t/m 5 jaar € 8,-

Martine van Soolingen

Martine van Soolingen

Korte bio o.a: Martine is eigenaresse van bed & breakfast Villa Nieuwland in Den Oever op het voormalige Waddeneiland Wieringen.
Reageren: e-mail