Zeehonden bekijken op het wad

Je moet een beetje geluk hebben, maar het komt regelmatig voor dat je al wandelend of fietsend langs het wad, gezelschap krijgt van een zeehond die nieuwsgierig een stukje met je op zwemt.

Lachende zeehond op een zandplaat in de Waddenzee met de zee op de achtergrond
Zeehond op het wad bij Wieringen

Robbentochten

Wanneer je meer zekerheid wilt hebben kun je meevaren op Robbentocht. Een ± 2 ½ uur durende tocht, die begint aan de Oostkade in de vissershaven van Den Oever en vandaar door de havens, langs de spuisluizen aan het begin van de Afsluitdijk, naar de droogvallende zandbanken voert. Bij de spuisluizen wordt tijdens laag water ± 5000 m³ per minuut zoet IJsselmeerwater in de Waddenzee afgevoerd; een adembenemend gezicht.

Op de droogvallende zandbanken zoeken diverse waddenvogels voedsel of rusten er uit. U kunt de zeehonden in hun natuurlijke omgeving bekijken. De vertrektijden zijn afhankelijk van het getij.

Ook dit jaar zijn er weer Bruinvissen te zien tijdens de Zeehondentocht. De bruinvis is de kleinste walvis die er bestaat. Het zijn tandwalvissen, mannetjes worden ongeveer 1.45 m, vrouwtjes 1.60 m. en ze kunnen ongeveer 20 jaar oud worden.

Om teleurstellingen te voorkomen kunt u het beste telefonisch reserveren want vol is vol.

0227 512970 Tip: neem je verrekijker mee!