Wandelen op Wieringen

Wieringen is gemaakt om te wandelen en te fietsen. Langs de Waddenzee of over de talrijke boerenweggetjes kun je een veelvoud aan wandelroutes uitstippelen. Vogels, vergezichten, rust en ruimte inspireren op Wieringen tot eindeloze wandeltochten. Wandel op Wieringen langs uitgestrekte weilanden met paarden, schapen en koeien, of door het beschutte Robbenoordbos. Het is opvallend hoe wandelen deel uitmaakt van de Wieringse cultuur. Veel Wieringers doen een ommetje. Kennelijk verveelt Wieringen nooit!

Share

Wandelen Nw Ws

Wandelen op Wieringen langs het water

Waddenwandelen

Waddenwandelen is ruim 1200 kilometer wandelplezier aan weerszijde van werelderfgoed Waddenzee. Ontdek de oude cultuurlandschappen, de gevarieerde natuur en de rijke cultuurhistorie van kust en eilanden. Ervaar de rust en de ruimte, de schilderachtige luchten. Voel de wind door uw haren, proef het zout op uw lippen, hoor de zeemeeuwen krijsen en geniet van het uitzicht over het droogvallende Wad. Waddenwandelen is er voor alle wandelaars. Of u nu van een ommetje houdt of van lange afstanden, van een middagje op pad of meerdaagse tochten, met Waddenwandelen stelt u zelf uw route samen en kiest u de wandeling die bij u past. Onder dagwandelingen vindt u een aantal routes die door kenners van de regio zijn uitgezet. Deze routes zijn rond de twintig kilometer lang en voeren langs de mooiste plekjes in het waddengebied. Waddenwandelen loopt waar mogelijk over historische paden. Jaagpaden, school- en kerkpaden, schouw- en kwelderpaden, oude handels- en pelgrimsroutes en slapende binnendijken en boerenlandpaden.

Wandelnetwerk Wieringen

In de brochure ‘Wandelnetwerk Wieringen’ staan twee wandelroutes; een groot rondje Wieringen van 23 km en een klein rondje Wieringen van 16 km. Dit wandelnetwerk start bij Den Oever, met een doorsteek naar het provinciale Noord-Hollandpad, een Lange-Afstand-Wandelroute (LAW), tussen Den Oever en Huizen van 200 km. De routes zijn ieder afzonderlijk te lopen, maar het wandelnetwerk is zo opgezet dat u op de kruispunten ook gemakkelijk van de ene op de andere route kunt overstappen. Op deze kruispunten staat een bordje, waarop duidelijk is aangeven waar u zich bevindt en hoeveel kilometers de verschillende routes vanaf dat punt zijn. De kruispuntbordjes zijn genummerd en op de kaart aangegeven.

  • Startpunt VVV
  • Viking Informatie Centrum
  • Havenweg 1
  • 1779 XT Den Oever

Markering: De markering bestaat uit kleine, ronde stickers met een diameter van 10 cm, in de gemeentelijke kleurstelling geel en blauw. Met als randbeschrifting: gemeentelijke wandelroute en www.wieringen.nl. Deze stickers zijn in één richting en met de klok mee geplakt op verkeers- en lantaarnpalen, damhekken, hekpaaltjes e.d.

Bij lopendezaken.eu, noordhollandpad.nl en wandeleninnoordholland.nl kunt u inspiratie opdoen voor een wandeling op of rondom Wieringen. Bovendien is in Villa Nieuwland een boekje met verschillende aansprekende wandelroutes tot uw beschikking.

Wandelen 2 Voor Activiteiten

Wandelen op Wieringen tussen Villa Nieuwland en Wierschuur Nieuwland

Martine van Soolingen

Martine van Soolingen

Korte bio o.a: Martine is eigenaresse van bed & breakfast Villa Nieuwland in Den Oever op het voormalige Waddeneiland Wieringen.
Reageren: e-mail