Vogelen vanuit kamer Zeezoen

Kamer Zeezoen is, naast een bijzonder gerieflijke slaapkamer een ideale vogelhut. Dit blijkt uit een stukje dat de eerste vogelaars die in Villa Nieuwland overnachten schreven voor ons vogelaarslogboek.

Share

febr maart 2012 allerleiverjaardag Ronald 100-1

Vogelen vanuit kamer Zeezoen

Start vogelaarslogboek

Na een heerlijk weekend in maart 2012 in en vooral rond Villa Nieuwland in het geweldige vogelgebied Wieringen doorgebracht te hebben, bedachten wij dat het een leuk idee is als vogelspottende gasten van dit prachtige verblijf hun mooie waarnemingen, hun favoriete vogelplekken in de omgeving en andere vogelbelevenissen tijdens hun verblijf in Villa Nieuwland met elkaar delen, via deze site.
Laten wij dan starten. De zeer aardige en behulpzame eigenaresse van dit bed and breakfast verblijf meldde ons namelijk dat wij de eerste vogelaars waren die bij haar hebben verbleven. Dat heeft ons een beetje verbaasd, want dit is het eerste verblijf tijdens onze vele jaren vogelen in Nederland waar je ’s ochtends vanuit je slaapkamer al “hard core” kunt vogels kijken! Zeker vanuit kamer “Zeezoen” op de tweede verdieping is het uitzicht over de Noord-Hollandse Waddenkust ongekend!

Rotgans 00331081th

Rotganzen

Bonte Strandlopers

Op 12 maart jl. spotten we vanuit onze slaapkamer (ontbijt op bed!) tijdens vloed duizenden bonte strandlopers, met daartussen tientallen wulpen, kluten, grutto’s, enige bontbekplevieren, heel veel bergeenden en pijlstaarten voor de kust, afgewisseld met futen, veel rotganzen en een enkele eider. Daar sta je dan, met de telescoop op het balkon; de dag moet nog beginnen en de scorelijst begint al vol te lopen.
Zodra we het verblijf uitstapten, werden we buiten begroet door een groep ringmussen. Verder ook de nodige andere ‘gewone’ tuinvogelsoorten. Het is erg rustig rondom Villa Nieuwland, het zou ons dus niet verbazen dat je daar zo nu en dan verrassende waarnemingen kunt doen. In ieder geval liggen twee prima vogelgebieden op korte afstand: de haven en omringend wad van Den Oever en het Robbenoordbos. Op de eerste plek zagen we o.a. zes sneeuwgorzen, aan de rand van het Robbenoordbos (bij de plasje stegen de dijk) tussen meer dan duizend kuifeenden, ook een tiental toppers.

zilverreiger

Kleine zilverreiger op Vatrop

Mooie vogels, luxe verblijf

Het zou leuk zijn indien andere vogelaars, die naast het bekijken van mooie vogels ook wel eens een luxe verblijf willen en daarom ook in de villa neerstrijken, ons voorbeeld zouden willen volgen. Zelf zijn we van plan om zeker nog een keer terug te keren, dus dit zal vast niet onze enige bijdrage blijven.

Margot en Ronald Klingers

Martine van Soolingen

Martine van Soolingen

Korte bio o.a: Martine is eigenaresse van bed & breakfast Villa Nieuwland in Den Oever op het voormalige Waddeneiland Wieringen.
Reageren: e-mail