Schaatsen in Noord Holland op Wieringen

Wanneer je wilt schaatsen in Noord Holland is schaatsen op Wieringen al in een vroeg stadium van een vorstperiode mogelijk. Omdat schaatsen een belangrijke plaats inneemt in de Wieringer cultuur staat er leger aan vrijwilligers te popelen om iedereen op Wieringen zo snel mogelijk van het ijs te laten genieten.

Share

schaatsen

Schaatsen in Noord Holland op Wieringen

Wanneer u bij ons in Villa Nieuwland of Wierschuur Nieuwland komt overnachten is de toegang tot de ijsbaan gratis. Bovendien staat er bij thuiskomst warme chocolademelk met slagroom of glühwein voor u klaar!

Schaatsen op Wieringen bij Den Oever

Eén van mooiste plaatsen om te schaatsen op Wieringen is de Hofmanshaven bij Den Oever, aan de voet van de Afsluitdijk.
Doordat de Hofmanshaven bijna overal minder dan een meter diep is, is de ijsbaan al snel veilig en minstens 400 meter lang.
Een koek en zopie met de traditionele “tuut” (Wierings voor warme cholademelk) of glühwein maakt de schaatspret compleet.
De Hofmanshaven is zowel geschikt voor gezelligheidsschaatsers als voor kilometervreters. De Hofmanshaven ligt onderaan de afslag Den Oever van de A7, bij de strandopgang tegenover de fietstunnel. De leden van IJsclub Voorwaarts (sinds 1912!) doen er alles aan om in de Hofmanshaven razendsnel een mooie ijsvloer te laten ontstaan. Voor informatie over de conditie van de ijsbaan: www.ijsclubvoorwaarts-denoever.nl

Schaatsen op Wieringen bij Westerland

Aan de voet van de Waddenzeedijk bij Westerland ligt de ijsbaan van IJsclub Westerland.
Het is een pittoreske entourage, en vooral ‘s avonds een romantische ervaring. Schaatsen temidden van het glooiende landschap van Wieringen, je waant je een halve eeuw terug in de tijd.
De Westerlander ijsbaan ligt tussen de Singelweg en de Normerdijk op Wieringen. Ook op deze baan is zowel geschikt voor gezelligheidsschaatsers als kilometervreters.

Martine van Soolingen

Martine van Soolingen

Korte bio o.a: Martine is eigenaresse van bed & breakfast Villa Nieuwland in Den Oever op het voormalige Waddeneiland Wieringen.
Reageren: e-mail