Rondje Wadden fietsen

Villa Nieuwland is het ideale startpunt voor een rondje Wadden. Het is begonnen als onze persoonlijke favoriet. Inmiddels is Rondje Wadden geliefd bij veel van onze gasten, die Villa Nieuwland voor het rondje als uitvalbasis gebruiken.

Share

fiets

Rondje Wadden, onze persoonlijke favoriet!

Startpunt Villa Nieuwland

Startpunt is Villa Nieuwland. Vandaar fiets je zo de Afsluitdijk op van waar je, met een beetje geluk, met een zuidwesten windje in de rug, zo naar Harlingen wordt geblazen. Daar neem je de veerboot naar Vlieland. Op Vlieland hoef je niet ver, de leukste hotelletjes liggen dichtbij de veerboot.  

Vlieland

De volgende dag wordt je met je fiets door de Vliehors Express over de oneindige Vliehors naar de zuidpunt van Vlieland gebracht. Een fantastische ervaring. De banden van de Vliehors Express schrijven onderweg een gedicht. Daar neem je vanaf een gammel steigertje het pittoreske fiets pondje naar Texel.

Texel

Op Texel moet je natuurlijk eerst even opsteken bij strandpaviljoen Kaap Noord om energie op te doen voor de fietstocht over het eiland. Ergens in het zuiden van Texel, bij Den Hoorn, Oudeschild of Den Burg zijn heel veel leuke logeerplekken te vinden. 's Avonds lekker eten in Den Burg om de volgende dag de veerboot te nemen naar het vaste land van Noord-Holland en de laatste kilometer 30 km naar Villa Nieuwland te fietsen.

Martine van Soolingen

Martine van Soolingen

Korte bio o.a: Martine is eigenaresse van bed & breakfast Villa Nieuwland in Den Oever op het voormalige Waddeneiland Wieringen.
Reageren: e-mail