‘De zee leeft’ boottocht op de Waddenzee

De haven van Den Oever is het startpunt van deze bijzondere boottocht over de Waddenzee. Het is een avontuurlijke, educatieve tocht die wordt georganiseerd door het Wadvissersgilde.

Op een kaart angegeven excursiegebied in de Waddenzee bij Wieringen voor boottochten.
Boottocht op Wieringen

Geniet van een waddentocht

Een avontuurlijke tocht naar zeehonden en andere zeedieren. Ontdek wat je nog niet wist van de zee, zowel boven water als onder water! De schepen van het Wadvissersgilde nemen je mee naar de mooiste plekjes van de Waddenzee, die vanaf de dijk niet te zien zijn. Je bezoekt de Wieringer gronden en er wordt van alles over het bijzondere gebied verteld.

Geniet van de serene rust

Met een sleepnet wordt naar boven gehaald wat de zee voor het oog verborgen houdt: het onderwaterleven, van kriebelige krabbetjes tot glazige garnaaltjes. Je krijgt de mogelijkheid om de zeedieren van dichtbij te bewonderen. Vanaf het dek is het bovenwaterleven goed te zien: duizenden zeevogels in alle soorten en maten. Bij laag water kun je de zeehonden op de zandbanken bekijken. Speur de zee af met een verrekijker, snuif de zilte zeelucht op en geniet van de serene rust.