De KNRM in Den Oever

Nadat wij ooit zelf door een reddingboot van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) zijn gered, zijn wij donateur geworden. Villa Nieuwland heeft afspraken gemaakt met de KNRM in Den Oever. Vanaf zes personen bent u welkom in het reddingstation aan de voet van de Afsluitdijk.

Share

johanna margaretha

Reddingboot Johanna Margareta

Bezichtig het botenhuis

Op afspraak hebben gasten van Villa Nieuwland de gelegenheid het botenhuis te bezichtigen en uitleg te krijgen over de reddingboot Johanna Margareta. De beheerder van het botenhuis kan u, tijdens het ca. 2 uur durende bezoek alles vertellen over de werkwijze van de KNRM en de diverse reddingen die in het verleden door de KNRM Den Oever zijn uitgevoerd. Een boeiende film laat een redding in praktijk zien. De koffie staat voor u klaar. Omdat het werk van de KNRM op vrijwillige basis wordt uitgevoerd wordt een donatie na afloop op prijs gesteld.

Bezoek de spuisluizen van de Afsluitdijk

Wanneer u toch aan de voet van de Afsluitdijk bent bij de KNRM is dit een mooie gelegenheid een bezoek te brengen aan de spuisluizen van de Afsluitdijk. Het is een indrukwekkend gezicht wanneer de spuisluizen open gaan en het water uit het IJsselmeer gespuid wordt in de Waddenzee. 

Martine van Soolingen

Martine van Soolingen

Korte bio o.a: Martine is eigenaresse van bed & breakfast Villa Nieuwland in Den Oever op het voormalige Waddeneiland Wieringen.
Reageren: e-mail