Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen

Alles aan de Wierschuur is duurzaam. De basis vormt het herbestemmen van de oude Wierschuur waardoor een bijzonder provinciaal monument met een rijke geschiedenis voor de toekomst behouden is. Bij de verbouwing zijn alle mogelijke duurzaamheidsvoorwaarden in acht genomen. De Wierschuur is gasloos, optimaal geïsoleerd, voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen.

Share

Gk Horizontaal Goud

Nu ligt de bal bij onze wijze van ondernemen en bij onze gasten.

Graag leggen we verantwoording af over onze wijze van ondernemen, in de hoop en verwachting dat we dit met onze gasten kunnen delen waardoor een verblijf in de Wierschuur een duurzaam verblijf wordt.

We zijn ons bewust van de invloed van onze bedrijfsactiviteiten op de omgeving. Dit is de reden dat de Wierschuur een rustige locatie is en niet kan worden gehuurd voor feesten, bruiloften en dergelijke. Retreats, bedrijfstrainingen en familieweekenden zijn van harte welkom!

We zijn ons bewust van de invloed van onze bedrijfsactiviteiten op de maatschappij en we willen zodanig handelen dat de natuurlijke omgeving en de Wierschuur voor toekomstige generaties behouden blijven. Dit doen we door duurzaamheid steeds verder en beter te integreren in onze bedrijfsprocessen. Dit is een uitdagend proces, geen eindbestemming.

Zo zijn er oplaadpunten voor elektrische auto's. Recent hebben we al onze reguliere schoonmaakmiddelen vervangen door Eco gecertificeerde middelen en scheiden we het afval nog beter.

Wanneer we de catering in de Wierschuur mogen verzorgen gebruiken wij biologische producten die zoveel mogelijk uit de streek komen. We serveren alleen vlees op verzoek.

Daarnaast informeren en faciliteren we onze gasten om hun milieu belasting te verlagen door de afvalstromen te verminderen en het gebruik van elektriciteit en water te beperken.

Blauwe Bessen Uit Breezand

In de Wierschuur worden zoveel mogelijk streekproducten geserveerd