Op mijn vele verre reizen heb ik steeds aan jou gedacht

Martine van Soolingen,

Wieringen, mijn groene eiland, parel van de Zuiderzee. Wieringen, mijn groene eiland waar ik ben draag ik je mee. Op mijn vele verre reizen heb ik steeds aan jou gedacht. Nooit verzuim ik jou te prijzen. Wieringen, je bent een pracht! (Wierings Volkslied, Henk Cornelissen)

Gemaaid pad met aan beide kanten bloemen langs de Waddenzee op Wieringen
Talrijke groene paadjes langs de Waddenzee op Wieringen

Het gras dicht bij huis is minstens zo groen

Nu niemand meer verre reizen maakt, blijkt het gras dicht bij huis minstens zo groen.Terwijl onze B&B Villa Nieuwland normaal wordt gereserveerd door gasten vanuit de hele wereld, is Nederlands deze zomer de voertaal in de Villa. Onze gasten kiezen in plaats van een verre reis voor rust en ruimte in eigen land.

Mijn standaard vraag aan het ontbijt is inmiddels dan ook “Waar had u nu eigenlijk vakantie gevierd?” Dan blijken de bestemmingen uiteen te lopen van Ibiza tot Mozambique. En krijgen wij vervolgens te horen, in uitgebreide lofbetuigingen, dat dit onontdekte paradijsje zo verrassend mooi, dicht bij huis en stil is.

Niet verder vertellen maar wel zelf komen

Leuke bijkomstigheid is dat ik regelmatig gasten tegen elkaar hoor zeggen: “Niet op Instagram zetten hoor, dit plekje houden we voor ons zelf. Straks is er geen plaats meer wanneer wij terug willen komen of wordt het eiland te druk ….” Stiekem geef ik ze gelijk. Hoe houden we het hier zo sereen, zo stil? Hoe houden we de rust en de ruimte en de daardoor vooral nu zo gezonde omgeving? En tegelijkertijd: hoe kunnen wij zoveel mogelijk onze anderhalve meter gastvrijheid uitdragen en doen wat wij het allerliefste doen, onze monumenten delen?

Misschien zo: niet verder vertellen maar vooral wel zelf komen! Wees welkom aan de Waddenzee! In onze B&B Villa Nieuwland of in onze inspirerende erfgoedlocatie de Wierschuur.

Kruisbestuiving

En nu u in de vakantie toch verliefd bent geworden op Wieringen is het misschien een goed idee ook zakelijk eens langs te komen, voor een yoga retreat, een meerdaagse wadsessie (in plaats van heisessie) met uw bedrijf, een vergadering of een training. De rust en ruimte van Wieringen vindt u terug in onze riante Wierschuur.

P.S.

Inmiddels is de Wierschuur in 2022 uitgebreid naar 15 slaapkamers met eigen badkamer en hebben we besloten ons volledig op de Wierschuur te richten. Villa Nieuwland heeft nieuwe eigenaren en het is er nog steeds heerlijk vertoeven!

Martine van Soolingen

Martine van Soolingen

Martine is eigenaresse van de Wierschuur in Hippolytushoef op het voormalige Waddeneiland Wieringen.