Inspirational location on the Secret Wadden Island Wieringen where time stands still

Martine van Soolingen,

Ooit zochten we een plek die voelde als het einde van de wereld, waar de tijd een beetje had stil gestaan. Het werd Wieringen. Twaalf jaar geleden openden we onze bed & breakfast, zes jaar geleden kwamen de eerste gasten naar de Wierschuur, vooral families en vriendengroepen. Langzaam maar zeker werd de Wierschuur ontdekt door bedrijven, als inspiratielocatie voor off sites en trainingen. De Wierschuur ontpopte zich bovendien als favoriete retreat locatie. Inmiddels is de agenda van de Wierschuur jaarrond gevuld.

het licht schijnt door de gloeilampen en door de dakramen over de tafels op de vide

Karma

We hebben soms het gevoel dat het ons een beetje overkomt. ‘Karma’ om met één van onze spirituele doelgroepen te spreken. Maar dan gaan we voor het gemak voorbij aan onze bevlogenheid en inzet voor de Wierschuur, waarbij we de kwaliteit steeds proberen te verbeteren.

Stil staan

Toch, het gezegde ‘stilstand is achteruitgang’ is wat ons betreft niet aan de orde. Stil kunnen staan bij wat je hebt is juist een verworvenheid. Die tijd om stil te staan moet er namelijk wel zijn. En vanuit stilstand komt er vanzelf weer beweging. Nadat we onze bed & breakfast verkocht hebben beschikken we ineens over die tijd. Er zijn periodes geweest dat we het zo druk hadden met onze twee bedrijven dat we ons moesten afdrogen met een washandje. Terwijl onze wasmachines 24/7 draaiden, hadden we geen tijd onze eigen was te doen. Laat staan dat we konden reflecteren over of we op het goede spoor zaten of niet.

Inspirational location

Nu kunnen we met uitgeruste blik kijken naar wat nog beter kan. We zijn begonnen met het visitekaartje van de Wierschuur: de Engelse vertaling van website. Omdat de gasten van de Wierschuur steeds internationaler worden kon het niet uitblijven. “Wierschuur, inspirational location on the Secret Wadden Island Wieringen”. Ik realiseer me dat hier enigszins sprake is van een conflicterend belang. We zochten een plek waar de tijd had stilgestaan om vervolgens bij te dragen aan het wereldkundig maken van die plek. Het bloed kruipt dan kennelijk toch waar het niet gaan kan. Neem het ons niet kwalijk, het zijn liefhebbers, de gasten die naar de Wierschuur op Wieringen komen!  En die Engelse versie van de website, dat is nog maar het begin van de gevolgen van onze stilstand. Wordt vervolgd!

Martine van Soolingen

Martine van Soolingen

Martine is eigenaresse van de Wierschuur in Hippolytushoef op het voormalige Waddeneiland Wieringen.