De cirkel is rond, op Wieringen

Martine van Soolingen,

Edwin en ik kennen elkaar ruim dertig jaar. De eerste jaren werkten we samen als professioneel windsurfer de laatste jaren hadden we allebei onze eigen werkzaamheden. Edwin in de restauratiebouw en ik als gastvrouw van Villa Nieuwland.

Edwin tijdens het begin van de restauratie met wandelaar onder het houten staketsel van de Wierschuur.
Edwin ontvangt de eerste wandelaars al tijdens de restauratie van de Wierschuur

Wieringen mijn eiland

Tijdens de restauratie van Villa Nieuwland merkten we hoe fijn het ook alweer was om samen te werken. Het was dan ook bijna jammer dat Villa Nieuwland af was. Ik mocht lekker op Wieringen blijven maar Edwin vertrok iedere dag in alle vroegte van het ‘eiland’ om pas ‘s avonds terug te keren en enigszins jaloers mijn verhalen over Villa Nieuwland aan te horen.

Herbestemmen

Naarmate het drukker werd in Villa Nieuwland en Edwin zich realiseerde hoe leuk hij het vond om gastheer van zijn eigenhandig gerestaureerde erfgoed te zijn, begonnen wij voorzichtig over uitbreiding te fantaseren. Toen de provincie Noord-Holland in 2013 een prijsvraag uitschreef omtrent de herbestemming van een monumentale wierschuur op Wieringen, hebben we dan ook geen moment getwijfeld en een plan ingediend. Na een spannend traject kwamen we uiteindelijk als winnaar uit de bus.

Monumentale locaties

En weer wachtte Edwin een enorme restauratie klus … Het waren tropen jaren maar alles was het waard. Het resultaat overtreft onze stoutste dromen, het is zo sfeervol geworden! De Wierschuur is volledig gerestaureerd en heeft een nieuwe bestemming gekregen: hoogwaardige vergaderlocatie c.q. groepsaccommodatie.  De cirkel is rond op Wieringen. Vanaf april 2017 werken wij weer samen, nu in ons bedrijf V.o.f. Villa Nieuwland. Op twee monumentale locaties die we hebben behoed voor verval: Villa Nieuwland en Wierschuur Nieuwland. 

Edwin en Martine, op de dijk bij Villa Nieuwland, brengen een toost uit
Vanaf april 2017 samen gastvrouw en gastheer van Villa Nieuwland en Wierschuur Nieuwland
Martine van Soolingen

Martine van Soolingen

Martine is eigenaresse van de Wierschuur in Hippolytushoef op het voormalige Waddeneiland Wieringen.