Genomineerd voor de beste B&B van Nederland!

Dan wordt je op een ochtend wakker en blijkt Villa Nieuwland genomineerd te zijn, als één van de drie, voor de beste B&B van Nederland.

Share

Nominaties Beste Bed Breakfast Nederland 2017

Nominatie beste B&B van Nederland 5 tulpen

Bezieling

Verbijstering, trots, voldoening … de emoties volgen elkaar in rap tempo op. Heel verwarrend en zo bijzonder leuk! Het ene moment denk ik, hoe is het mogelijk, we doen gewoon wat we leuk vinden met heel veel bezieling en het andere moment denk ik: erkenning!

Erkenning voor ons bijzondere rijksmonument, voor het authentieke voormalige waddeneiland Wieringen, voor Edwin die iedere ochtend vroeg op staat om brood te bakken, voor alle kleine perfectioneringen die we jaarlijks doorvoeren, maar vooral ook voor de extra service die we onze gasten proberen te bieden.

Oplaadpunt elektrische auto

Inmiddels hebben we al zes jaar vijf tulpen, de hoogste classificatie voor een bed en breakfast. Ieder jaar proberen we iets toe te voegen aan de kwaliteit, want stilstand is achteruitgang.  

Zo hebben we vorig jaar onze dekbedden vervangen door Texelse dekbedden, streekproduct in optima forma. De gasten kijken immers op de schapen en op Texel, hoeveel keus heb je dan? We hebben fietsen aangeschaft van hetzelfde bouwjaar als Villa Nieuwland. Fietsen waar je lekker rechtop het oude eiland op kunt rondfietsen zonder ook maar iets van de omgeving te hoeven missen. We hebben bedacht dat we de gasten bij het ontbijt plastic zakjes aanbieden, zodat ze een picnic of lunchpakket kunnen maken en wij gelukkig minder hoeven weg te gooien. We hebben een deurbel geïnstalleerd, die wordt doorgeschakeld naar mijn telefoon zodat ik de gasten altijd hoor aankomen, ook als ik op het erf aan het werk ben. De snelheid van het internet is vertienvoudigd en het duurzame karakter van de villa hebben we naast de warmtepomp, gecompleteerd met een oplaadpunt voor elektrische auto's. Het zijn nog niet heel veel gasten die hier gebruik van hebben gemaakt, maar het worden er gestaag meer. 

Welkom

De meeste waardering krijgen we echter voor de kleine attenties waardoor onze gasten zich welkom voelen. Een pot thee met stroopwafels bij aankomst, lekker de melk opwarmen voor bij de koffie, even helpen met de bagage, het restaurant reserveren, bij tegenwind op de Afsluitdijk de fietsende gasten met ons busje tegemoet rijden, een krantje bij het ontbijt en altijd warme broodjes, ook al is het om vijf uur in de ochtend.

Want hoeveel comfort we ook in de villa aanbieden het is de gastvrijheid waar het in Villa Nieuwland met name om draait! Persoonlijke aandacht met respect voor privacy is ons vanzelfsprekende motto.

Werk of hobby

Ik weet nog goed dat gasten in de beginjaren van Villa Nieuwland aan mij vroegen wat ik eigenlijk voor de kost deed. Diep beledigd was ik dan, al liet ik dat natuurlijk niet merken. Alsof de kamers vanzelf zo blinkend schoon waren en het ontbijt pardoes op tafel stond ...

Gasten vragen het nog wel eens en ik realiseer mij nu dat ik geen groter compliment kan krijgen. Kennelijk doe ik mijn werk met zoveel liefde en plezier dat gasten denken dat het mijn hobby is. Genomineerd te zijn voor beste B&B van Nederland geeft hier een enorm boost aan, 2017 kan wat Villa Nieuwland betreft niet meer stuk!

Martine van Soolingen

Martine van Soolingen

Korte bio o.a: Martine is eigenaresse van bed & breakfast Villa Nieuwland in Den Oever op het voormalige Waddeneiland Wieringen.
Reageren: e-mail