Hotel in Den Oever als streekproduct

Een hotel in Den Oever een streekproduct? Bij een streekproduct denk je in Den Oever in de eerste instantie aan de heerlijke verse vis die dagelijks in de haven van Den Oever wordt aangevoerd. Villa Nieuwland blijkt echter verrassend goed te passen bij de heersende moraal van: “Geluk is dichterbij dan je denkt”.

Share

foto Villa NL

Villa Nieuwland aan de Waddenzee

Rust aan de Waddenzee

Ons hotel in Den Oever, of B&B in Den Oever (we zijn allebei) heeft dankzij haar ligging en uitstraling een bijzondere aantrekkingskracht op rustzoekers. Rust is in ons hectische bestaan een kostbaar, zeldzaam goed geworden.
Het is bijzonder dat Villa Nieuwland internationaal zo goed gevonden wordt, maar inmiddels zijn wij gewend aan gasten uit alle landen van de wereld.
Dankzij uitbundige publiciteit voor ons Rijksmonument ontvangen wij de laatste tijd veel gasten uit de directe omgeving. Op de vlucht voor een Noordhollandse kermis, een festival in Bergen, of met zachte dwang uit huis gezet vanwege het eindexamenfeest van zoon of dochter. We worden er blij van wanneer deze gasten er blijk van geven verrast te zijn door de andere wereld die zij zo dichtbij aantreffen. Een tweede reservering is dan snel gemaakt. Dit keer zonder directe aanleiding.

Rondje Werelderfgoed Waddenzee

Hoe heerlijk een streekvakantie is heb ik net zelf beleefd. Ik heb in storm en regen in drie dagen vanuit Villa Nieuwland een rondje Afsluitdijk, Harlingen, Vlieland, Texel, Den Helder, Villa Nieuwland gefietst. Genoten van het prachtige Werelderfgoed de Waddenzee. Van de overtochten met de veerboten en van het natuurschoon. Ik heb gastvrijheid van de andere kant kunnen ervaren en frisse ideeën opgedaan. Kers op de taart was het laatste stukje, met de wind in de rug langs de Waddenzee over het glooiende oude eiland Wieringen fietsen, langs boerderijtjes, foeragerende vogels en weilanden vol koeien en paarden. Om net op tijd terug te zijn om onze volgende streekgasten te kunnen ontvangen, die in Villa Nieuwland hun huwelijksnacht doorbrengen.

Het was puur genieten van een korte streekvakantie, met dank aan Wieringen het het Werelderfgoed de Waddenzee!

terras

Eén van de zitjes bij de Villa

Martine van Soolingen

Martine van Soolingen

Korte bio o.a: Martine is eigenaresse van bed & breakfast Villa Nieuwland in Den Oever op het voormalige Waddeneiland Wieringen.
Reageren: e-mail