Geheime Wadden fietstocht vanuit geheim Waddeneiland

Het is pas februari maar we verheugen ons nu al op de vele fietsers die in Villa Nieuwland overnachten, voor of na het slechten van de Afsluitdijk. Werden we het eerste jaar nog nauwelijks door fietsers gevonden, inmiddels bestaat een groot deel van onze gasten uit fietsers die Villa Nieuwland gebruiken als pleisterplaats tijdens Rondje IJsselmeer of tijdens het volgen van de Kustroute.

Share

fietsen langs stormkering Stroe

Fietsen langs de Waddenzee

Geheim fietsrondje vanaf Geheim Waddeneiland

Vorig jaar hebben wij een aantal malen gasten ontvangen die bezig waren met een wel heel speciaal rondje Wadden. Het sprak zo tot de verbeelding dat Edwin en Bink het samen ook hebben gefietst. Ze hebben genoten!


Zij startten in Villa Nieuwland en fietsten binnen een paar uur langs de Waddenzee en door het fraaie agrarische landschap van Hollands Kroon naar Den Helder, om daar over te steken met de veerpont naar Texel. Na een prachtige tocht over Texel namen zij het speciale fietspontje naar Vlieland. Dit pontje gaat alleen in het seizoen en is een ware belevenis. Op Vlieland wordt je het eerste stuk over zandplaten vervoerd door de Vliehorst Express, een enorm rupsvoertuig. Zodra de weg begaanbaar is fiets je zelf naar de plaats van betstemming. Lekker slapen en eten op Vlieland om de volgende dag met de pont naar Harlingen te vertrekken.


Vanuit Harlingen fietst je binnen een paar uur, over de Afsluitdijk, weer naar Villa Nieuwland. Edwin vertelde zo enthousiast over dit rondje dat menig fietser die bij ons te gast was de route heeft aangepast en een rondje Wadden aan het rondje IJsselmeer heeft geknoopt. Met als neveneffect dat deze fietsers voor een tweede keer kwamen logeren en op hun beurt konden verhalen over hun bijzondere Wadden fietstocht.

fietsen ed en bink laag

Edwin en Bink hebben genoten!

Fietsen op Wieringen

Voor degenen die niet zo ver willen is op Wieringen ook genoeg te beleven. Wieringen is met talloze boerenweggetjes en uitgelezen picknickplaatsen bijzonder geschikt om per fiets te ontdekken.
Het ligt in de planning om een fantastisch natuurfietspad aan te leggen aan de zuidzijde van de Wierdijk. Dit fietspad verbindt Den Oever met de Haukes waardoor een rondje Wieringen nog een extra dimensie krijgt.

Huurfietsen

Het staat al een paar jaar op ons verlanglijstje, maar dit jaar gaat het er echt van komen dat wij voor onze gasten huurfietsen beschikbaar hebben. Wij bieden onze gasten op deze manier graag de gelegenheid ons ‘Geheime Waddeneiland’ per fiets te ontdekken. Daarnaast komt het goed van pas voor degenen die de route volgen van het Waddenwandelnetwerk.

Martine van Soolingen

Martine van Soolingen

Korte bio o.a: Martine is eigenaresse van bed & breakfast Villa Nieuwland in Den Oever op het voormalige Waddeneiland Wieringen.
Reageren: e-mail