De magie van Wieringen

Zit het in het keileem, de ondergrond van Wieringen? Of in de leylijn die, volgens één van onze gasten, dwars over het erf van Villa Nieuwland loopt? Is het de combinatie van zilte zeelucht en het onvervalste boerenland? De oorverdovende stilte? Is het de overvloed aan verse vis? De authentieke, gastvrije Wieringer bevolking? Of is het gewoon een combinatie van dit alles met het charisma van ons rijksmonument? Er moet tenslotte een reden zijn waarom onze gasten zich hier, stuk voor stuk, zo thuis voelen.

Share

stoelen-magie-van-wieringen

De magie van Wieringen

Internationale gasten

De afgelopen weken hebben vele nationaliteiten Villa Nieuwland weten te vinden.
Omdat wij goed staan aangeschreven bij een internationale boeking site hebben wij regelmatig, Belgen, Duitsers, Fransen, Italianen, Japanners, Chinezen en Russen te gast.
Eerst verbaasde het ons dat deze gasten ons op dit onontdekte stukje Nederland wisten te vinden. Maar, zonder blasé te willen lijken, het went. Het schoolfrans is opgehaald, ons gezin gaat steeds beter engels praten en duits is inmiddels onze tweede taal.

uitzicht-waterkeer

De magie van kamer Waterkeer

Kuwait op Wieringen

De reservering die wij een paar weken geleden uit Kuwait kregen hield de gemoederen echter flink bezig. Kuwait op Wieringen, op zijn minst heel bijzonder. Zou het een sjeik zijn? En wat als hij Villa Nieuwland wilde kopen …
Er stapte echter geen sjeik uit de taxi die de oprit van Villa Nieuwland opreed. In plaats daarvan kregen wij een chique gekleed echtpaar te gast. Kamer Waterkeer werd vorsend aanschouwd. Kon ik de gasten voor Zeezoen niet afzeggen … het formaat van Zeezoen voldeed meer aan de verwachtingen. Waar was de strijkbout en waarom was er geen tandpasta op de kamer? Had Den Oever maar drie restaurants?

De moed zonk mij in de schoenen. Dit kon niet goed aflopen. Mijn gasten waren enorme hotelkamers met gouden kranen en bubbelbaden gewend. Hoe konden zij waardering opbrengen voor ons jaren dertig sanitair, de historische witjes en de terrazzo vloeren. En hoe zouden zij zichzelf drie dagen kunnen vermaken op dit verlaten plekje …
Het weer deed zijn best, de prachtigste zonsondergangen deden hun best en ik deed mijn best. De gasten leken warempel niet eens ongelukkig. Toch was ik bang voor de onvermijdelijk review, die gekoppeld is aan de boeking site.
Vandaag stond het erop. Ik kan weer slapen. Met dank aan de magie van Wieringen!

“Amazing place. Beautiful location full of peace and tranquility! The owner Mrs Martine was also very helpful and made our stay comfortable. Highly recommended for anyone who likes the offbeat path. Its a very secluded place with a beautiful landscape all around. Anytime we go back to the Netherlands we will surely stay there again.”

Martine van Soolingen

Martine van Soolingen

Korte bio o.a: Martine is eigenaresse van bed & breakfast Villa Nieuwland in Den Oever op het voormalige Waddeneiland Wieringen.
Reageren: e-mail