Blog 2014

13 berichten

B&B aan de Waddenzee

landschap-wieringen

Alweer een jaar voorbij in onze B&B aan de Waddenzee. Wanneer we de balans opmaken kunnen we met blije verwondering terugkijken.

Waddenwandelen

paadje

Waddenwandelen heeft een mooie route uitgezet over Wieringen die begint en eindigt in Hippolytushoef. Minstens zo plezierig is het om het start- en eindpunt naar Villa Nieuwland te verleggen door te starten bij knooppunt 65. Dan wordt deze mooie dagtocht ineens onderdeel van een fijn weekend.

Fietsroute over het oude land van Wieringen

fiets

Er is een archeologie fietsroute uitgezet over het oude land van Wieringen en door het nieuwe land van de Wieringermeer. Onze spiksplinternieuwe huurfietsen staan er klaar voor.

De magie van Wieringen

stoelen-magie-van-wieringen

Zit het in het keileem, de ondergrond van Wieringen? Of in de leylijn die, volgens één van onze gasten, dwars over het erf van Villa Nieuwland loopt? Is het de combinatie van zilte zeelucht en het onvervalste boerenland? De oorverdovende stilte? Is het de overvloed aan verse vis? De authentieke, gastvrije Wieringer bevolking? Of is het gewoon een combinatie van dit alles met het charisma van ons rijksmonument? Er moet tenslotte een reden zijn waarom onze gasten zich hier, stuk voor stuk, zo thuis voelen.

Vistival Den Oever

garnalen

19 Juli wordt in de vissershaven van Den Oever het jaarlijkse Vistival gehouden. Een sfeervol evenement, waar u kennis kunt maken met Den Oever als hoofdstad van de zeeverse vis.

Klaar voor de zomer

waddenlust

Het was weer even flink afzien, maar nu het resultaat zichtbaar is is het leed snel geleden, Waddenlust is af! Het verblijf is een prachtige aanvulling op de kamers Waterkeer, Visdiefje en Zeezoen geworden met dezelfde comfortabele, landelijke uitstraling.

Bloeiend Zijpe

bloembollenvelden

Wist u dat het grootste aaneengesloten bloembollengebied van de wereld in de Kop van Noord-Holland, ten zuiden van Wieringen ligt?
Dichtbij Villa Nieuwland kunt u genieten van een met bloembollenvelden gekleurd uitzicht met de duinen als horizon.

Lammetjes

meer schapen 2 villa

Maar liefst drie weken eerder dan vorig jaar zijn we weer compleet. De schapen en hun lammeren zijn gearriveerd!

Ontdek het geheime eiland

fietsen langs stormkering Stroe

Vorig jaar heb ik, om onze gasten te kunnen informeren over de cultuurhistorie van Wieringen, een cursus gevolgd tot ‘Ambassadeur van het Landschap’. Sociaal geograaf Lia Vriend was cursusleidster en vertelde boeiend over de ontstaansgeschiedenis van Wieringen en omgeving. Dinsdag 1 Juli verzorgt zij een excursie over Wieringen op de fiets.

Winterwandelingen

foto dijk

Ook dit jaar kunt u weer genieten van de door De Groot Recreatie georganiseerde winterwandelingen. Deze sfeervolle winterwandelingen vinden plaats op zondag 16 februari en 16 maart. Een ideale combinatie met een overnachting in Villa Nieuwland.

Geheime Wadden fietstocht vanuit geheim Waddeneiland

fietsen langs stormkering Stroe

Het is pas februari maar we verheugen ons nu al op de vele fietsers die in Villa Nieuwland overnachten, voor of na het slechten van de Afsluitdijk. Werden we het eerste jaar nog nauwelijks door fietsers gevonden, inmiddels bestaat een groot deel van onze gasten uit fietsers die Villa Nieuwland gebruiken als pleisterplaats tijdens Rondje IJsselmeer of tijdens het volgen van de Kustroute.

Vlieg naar de Villa

heli 2

Overrompeld als wij zijn door het aantal gasten dat Villa Nieuwland bezoekt, proberen wij regelmatig te achterhalen waaraan we dit te danken hebben en wie nu eigenlijk onze gasten zijn.

Romantisch overnachten

hart hart

Romantisch overnachten, Villa Nieuwland aan de Waddenzee lijkt er voor gemaakt. Een romantische kamer met kroonluchter, regendouche en ligbad. De mogelijkheid van ontbijt op de kamer of knus bij het houtkacheltje. Heerlijk dineren op Wieringen. Valentijnsdag valt dit jaar in het weekend, zonde om het bij één overnachting te laten.