Wierings Mooiste

Ook dit jaar organiseert Sport-Nu op Wieringen weer ‘Wierings Mooiste’ een schitterende fietstoertocht waar ieder jaar weer meer enthousiastelingen voor te porren zijn. De fietstocht, die op zondag 23 juni gehouden wordt, gaat over het Geheime Waddeneiland Wieringen, langs de vele waddenpareltjes die Wieringen rijk is.

Share

wieringsmooiste

Fietsen over het glooiende landschap van Wieringen

Geen stoplichten

De tocht heeft dit jaar 3 afstanden, 40, 100 en 145 km. Alle afstanden zijn volledig uitgepijld over verharde wegen en paden met onderweg een verzorgingspost. De start en finish zijn in Westerland.

U maakt kennis met het glooiende landschap van Wieringen dat in juni op zijn mooist is. De route gaat o.a. langs het Amstelmeer, het IJsselmeer, de Waddenzee, de vissershaven van Den Oever en het Robbenoordbos. Kenmerkend is dat deze tocht geen stoplichten en drukke kruisingen kent.

Bij deelname aan de 100 km brengt fietst u naar het monument op de Afsluitdijk.
De 145 km gaat de Afsluitdijk over met als keerpunt Kornwerderzand in Friesland.
Alle afstanden gaan via de oostkant van Wieringen weer terug naar Westerland waarbij de tocht eindigt op het terrein van de Boerenlandfair (bij het parkeerterrein).
Voor meer informatie: http://www.sport-nu.nl

Martine van Soolingen

Martine van Soolingen

Korte bio o.a: Martine is eigenaresse van bed & breakfast Villa Nieuwland in Den Oever op het voormalige Waddeneiland Wieringen.
Reageren: e-mail