Weekendje Wadden

Wij zijn regelmatig tweedekeus wanneer onze gasten zin hebben in een weekendje Wadden. Dit is kennelijk het lot van een bed en breakfast op het Geheime Waddeneiland Wieringen. Het klinkt best wel sneu maar dat is het geenszins. Onbekend maakt immers niet altijd onbemind. De uitdaging voor ons is onze gasten te verleiden tot een volgende ‘eerste keus’ overnachting.

Share

Hetty dijk dak boerderij

Wonderlijk Wieringen

Waddengevoel

Onze 8 gasten dit weekend waren van plan te gaan logeren op één van de reguliere Waddeneilanden maar overnachtten uiteindelijk bij ons, op Wieringen.
De gasten van Visdiefje en Waterkeer wilden naar Vlieland maar waren vrijdag zo laat uitgewerkt dat ze de veerboot vanuit Harlingen onmogelijk konden halen. “Achteraf helemaal niet erg”, vertelden ze aan het ontbijt, “meer waddengevoel dan in de Villa” konden ze zich niet voorstellen. Zo vanuit je bed een wandeling langs de Waddenzee kunnen maken, verse vis eten in de haven van Den Oever, tussentijds een beetje cultuur snuiven op de Afsluitdijk en hun weekendje Wadden was compleet. “En dat op drie kwartier rijden van Amsterdam!”
Het gezin van kamer Zeezoen wilde eigenlijk naar Texel maar omdat daar geen leuke familiekamer meer beschikbaar was, logeerden ze uiteindelijk bij ons.
Dit werd lekker uitslapen, naar het Marinemuseum in Den Helder en een dagje Texel, Uiteindelijk plakten ze er, omdat het vakantie was, nog een dagje Friesland aan vast, met, nog steeds, de Villa als uitvalsbasis.

Hetty water Wierdijk

Wandelen op Wieringen

Tweedekeuskneus

Wanneer na afloop van het weekend de agenda’s getrokken worden om een volgend verblijf te plannen zijn we helemaal gelukkig en meteen ‘tweedekeuskneus’ af. Onderhand hebben we wat eelt op onze ziel. Onze zakelijke gasten, die ons inmiddels goed weten te vinden, kwamen in het begin ook alleen wanneer het van der Valk hotel vol was.

Martine van Soolingen

Martine van Soolingen

Korte bio o.a: Martine is eigenaresse van bed & breakfast Villa Nieuwland in Den Oever op het voormalige Waddeneiland Wieringen.
Reageren: e-mail