Tentoonstelling Joods Werkdorp

Het Joods Werkdorp in Slootdorp, in de nabijheid van Wieringen, is een unieke historische locatie in de geschiedenis van het Jodendom in Nederland. Het was een opleidingsinstituut voor jonge Joodse vluchtelingen voor een opleiding tot ambachtsman en boer teneinde te kunnen emigreren.

Share

joods werkdorp aangepast

Het Joods Werkdorp in Slootdorp

Het is een prachtig pand dat tijdelijk is opengesteld voor een tentoonstelling: De Kroon en Hollands Kroon. Een uitgelezen kans het Joods Werkdorp te bezichtigen en meer over de geschiedenis ervan te weten te komen.

De Kroon en Hollands Kroon

De tentoonstelling is niet alleen interessant vanwege het werk van vooraanstaande kunstenaars maar bovenal vanwege van de bijzondere locatie, die de moeite van het bezichtigen meer dan waard is. Het werk van kunstenaars, galeries en verzamelaars heeft als thema belangwekkende gebeurtenissen in het koninklijk huis in de Gemeente Hollands Kroon, waar Wieringen deel van uitmaakt.

Een aantal van onze gasten heeft de tentoonstelling inmiddels bezocht en kwam zeer onder de indruk terug in de Villa.
De openingstijden zijn t/m 16 juni: Donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 11 tot 16 uur. De toegang is gratis.

Martine van Soolingen

Martine van Soolingen

Korte bio o.a: Martine is eigenaresse van bed & breakfast Villa Nieuwland in Den Oever op het voormalige Waddeneiland Wieringen.
Reageren: e-mail