Strandwandeling op het Wad

Wanneer de wind hard uit het noordoosten waait, blaast het Wad droog en kun je voor Villa Nieuwland een heuse strandwandeling maken. Het enige verschil met het Noordzeestrand is dat je ondanks dat het zondagmiddag is, kilometers lang niemand tegen komt.

Share

strandwandeling

Strandwandeling bij NO wind op Wieringen

Wandelen naar Texel

Wanneer je uit het raam kijkt bij de Villa zie je, of het nu eb is of vloed, een kilometers breed zandstrand voor de deur liggen. Een verschijnsel dat zich alleen bij harde Noordoosten wind voordoet. Het doet me denken aan onze Italiaanse gast die ’s ochtends bij het ontbijt meedeelde: “Today I am going to walk to Texel”. Het heeft me heel wat overredingskracht gekost hem te overtuigen dat de vaargeul dit avontuur in de weg stond.

Maar inderdaad, een dag als vandaag heb je de neiging in een rechte streep naar Texel te wandelen. Door het brede strand en de drooggevallen platen erachter lijkt het alsof Texel te voet bereikbaar is. Niets is minder waar, je moet met de veerboot. Maar diezelfde boot kon een paar uur niet varen door de extreem lage waterstand.

Gelukkig konden onze gasten de tijd doden met een lange strandwandeling langs de kust van Wieringen.

Martine van Soolingen

Martine van Soolingen

Korte bio o.a: Martine is eigenaresse van bed & breakfast Villa Nieuwland in Den Oever op het voormalige Waddeneiland Wieringen.
Reageren: e-mail