Schaapje schaapje heb je witte wol

We hebben er lang op moeten wachten dit jaar. Eindelijk zijn de schapen met hun lammeren weer gearriveerd voor Villa Nieuwland. Het is heerlijk inslapen en ontwaken met het zachte gemekker van de lammeren, het fluiten van de waddenvogels en de golfslag van het de Waddenzee op de achtergrond.

Share

schaap regenboog

Schapen aan de Waddenzee voor de Villa

Lente concert

Vanochtend bij het ontbijt hoorde ik onze gast zachtjes ‘Schaapje schaapje heb je witte wol’ voor haar echtgenoot zingen. Frappant dat zij net zo geraakt werd als ik altijd door dit lieve wiegeliedje met de droevige ondertoon van ‘het kindje dat bibbert van de kou’.

schapen

Schapen, lammetjes met op de achtergrond de villa

De lammeren voor de villa zorgen daarentegen alleen maar voor vrolijkheid. Ze springen soms als sprinkhanen een meter hoog op de plaats, om vervolgens onverwacht met enorme snelheid naar hun moeder te rennen om te gaan drinken. Vanzelfsprekend met consequent kwispelend staartje. Even onvoorspelbaar besluiten ze soms met alle lammeren tegelijk honderd meter verderop te rennen en daar een gezamenlijk lente mekker concert te geven.

Martine van Soolingen

Martine van Soolingen

Korte bio o.a: Martine is eigenaresse van bed & breakfast Villa Nieuwland in Den Oever op het voormalige Waddeneiland Wieringen.
Reageren: e-mail