Herfst op Wieringen

Dan is het zomaar ineens zo ver dat het houtkacheltje weer snort in de ontbijtkamer.
Het lijkt wel gisteren dat de gasten liefst buiten ontbeten en verkoeling zochten onder de bomen of aan de voet van de dijk aan zee. Nu gaan de kaarsjes alweer vroeg aan en draait het houtkacheltje overuren.

Share

hout 2

Het houtkacheltje snort in Villa Nieuwland

Verstild wad

Gelukkig hebben de verstilde, grijze dagen aan de Waddenzee ook zo hun charme. Wanneer je vanuit de tuin naar de Waddenzee wandelt kan de stilte je helemaal in beslag nemen. Het blijft een bijzondere gewaarwording dat stilte zo hoorbaar kan zijn.

Zeker wanneer je uit de Randstad komt is het even wennen aan het trage tempo van Wieringen en de helende werking van de rust en de ruimte. Ik ben er regelmatig getuige van dat gasten ‘up tempo’ in Villa Nieuwland aankomen om na een paar dagen onthaasten als een ander mens naar huis te gaan.

Storm aan de Waddenzee

De storm van deze week die met windkracht 12 over Wieringen raasde, bracht heel andere krachten naar boven. Tijdens de storm vond in het ‘Verblijf’ van Villa Nieuwland een vergadering plaats die zich als vanzelfsprekend verplaatste naar de kamer met het meest spectaculaire uitzicht, kamer Zeezoen. Terwijl de villa trilde op haar grondvesten en de Waddenzee weg leek te waaien onstproten de meest creatieve ideëen aan de geesten van de deelnemers.

Ook dat is Villa Nieuwland. Rust ruimte en inspiratie …

herfst op Wieringen

Herfst op Wieringen

Martine van Soolingen

Martine van Soolingen

Korte bio o.a: Martine is eigenaresse van bed & breakfast Villa Nieuwland in Den Oever op het voormalige Waddeneiland Wieringen.
Reageren: e-mail