Blog 2013

25 berichten

Favoriet logeeradresje aan het water

seasons 2

Villa Nieuwland wordt als ‘favoriet logeeradresje aan het water’ belicht in het november nummer van Seasons, inspirerend buitenleven magazine, dat in dit nummer water als thema heeft.

Orgelconcert Michaëlskerk

Orgel

Op zondag 10 november om 16.00 uur bespeelt organist Theo Jellema het befaamde 250 jaar oude Teschemacher-orgel van de Michaëlskerk te Oosterland. Eigenlijk had dit jubileum een jaar eerder gevierd moeten worden, maar door de vele activiteiten die de Michaëlskerk ontplooit komt het er nu pas van.

Herfst op Wieringen

hout 2

Dan is het zomaar ineens zo ver dat het houtkacheltje weer snort in de ontbijtkamer.
Het lijkt wel gisteren dat de gasten liefst buiten ontbeten en verkoeling zochten onder de bomen of aan de voet van de dijk aan zee. Nu gaan de kaarsjes alweer vroeg aan en draait het houtkacheltje overuren.

Wandelmarathon Wieringen

Hetty water Wierdijk

Zondag 3 november organiseert de Stichting Sportwandelschool voor de 7e keer de wandelmarathon van Wieringen voor zowel wandelaars zonder stokken als voor nordic walkers. De organisatie richt zich op deelnemers, die 42, 21 of 10,5 km willen wandelen over het voormalige Waddeneiland Wieringen, dat lijkt gemaakt om te wandelen.

Leeghwater op de Afsluidijk

Vissers sfeer

Van 11 t/m 22 september 2013 barst Leeghwater los: een uniek drive-in-theaterspektakel op het midden van de Afsluitdijk. Bert Visscher kruipt in de huid van professor Leeghwater, een iets te optimistische uitvinder en pionier pur sang. Samen met 100 acteurs, dansers en musici brengt hij je een onvergetelijk spektakel op de meest desolate plek van Nederland. Er is plaats voor 250 auto’s per avond.

Zomervilla aan de Waddenzee

Stoelen Op De Dijk

Villa Nieuwland beleeft haar eerste echte zomer en we zijn aangenaam verrast. Verrast door de ongekende stroom gasten die verkoeling zoekt aan zee en in de Villa. Maar bovenal zijn wij verrast door het prettige binnenklimaat van de kamers.

Boerenlandfair Wieringen

In het rustieke dorpje Westerland, op het hoogste punt van Wieringen, wordt de gezelligste Boerenlandfair van Noord-Holland dit jaar op zondag 23 juni gehouden. De Boerenlandfair is dit jaar extra feestelijk vanwege het 15 jarig bestaan. Dit wordt o.a. gevierd met een ouderwetse taartenbakwedstrijd.

Wierings Mooiste

wieringsmooiste

Ook dit jaar organiseert Sport-Nu op Wieringen weer ‘Wierings Mooiste’ een schitterende fietstoertocht waar ieder jaar weer meer enthousiastelingen voor te porren zijn. De fietstocht, die op zondag 23 juni gehouden wordt, gaat over het Geheime Waddeneiland Wieringen, langs de vele waddenpareltjes die Wieringen rijk is.

Waddenwandelen

paadje

Om de één of andere reden wordt een overnachting in Villa Nieuwland vaak cadeau gedaan. Dit zorgt voor onvergetelijke momenten.

Tentoonstelling Joods Werkdorp

joods werkdorp aangepast

Het Joods Werkdorp in Slootdorp, in de nabijheid van Wieringen, is een unieke historische locatie in de geschiedenis van het Jodendom in Nederland. Het was een opleidingsinstituut voor jonge Joodse vluchtelingen voor een opleiding tot ambachtsman en boer teneinde te kunnen emigreren.

Denkend aan Holland

denkend

Vandaag de eerste zomerse lentedag en er zijn gelukkig veel gasten die daarvan kunnen genieten. Villa Nieuwland is de hele week volgeboekt met levensgenieters die komen en gaan. Door de drukte die dat met zich meebrengt zou ik soms bijna vergeten waarom wij er ooit voor hebben gekozen op Wieringen te gaan wonen.

Wadlopen Wieringen

wadlopen april 2013 a 2

Het is weer zo ver: het wadlopen vanuit Wieringen is weer van start gegaan. Genieten van Werelderfgoed de Waddenzee met je voeten in de waddenklei. Hoe aards, dichter bij de natuur en bij jezelf kun je bijna niet komen.

Schaapje schaapje heb je witte wol

schaap regenboog

We hebben er lang op moeten wachten dit jaar. Eindelijk zijn de schapen met hun lammeren weer gearriveerd voor Villa Nieuwland. Het is heerlijk inslapen en ontwaken met het zachte gemekker van de lammeren, het fluiten van de waddenvogels en de golfslag van het de Waddenzee op de achtergrond.

Wandeltocht Bloeiend Zijpe

bloeiend zijpe wandelaars

De Bloeiend Zijpe wandeltocht wordt gehouden op zondag 28 april a.s. Deze wandeltocht gaat door het grootste aaneengesloten bloembollengebied ter wereld, in de Kop van Noord-Holland. Het unieke van de wandeling is dat er bijna geen asfalt aan te pas komt. U wandelt voor 90% door het boerenbollenland en komt op plekjes waar u normaal gesproken niet mag wandelen.

Japaniek op Wieringen

bloeiend zijpe 1

In mijn vorige leven als professioneel windsurfer verbleef ik ieder voorjaar een maand in Japan. Wanneer ik zeg dat dit niet mijn favoriete windsurf bestemming was, is dit een understatement. De heersende windrichting was van rechts terwijl ik groot ben geworden met de Hollandse zuidwestenwinden.

Strandwandeling op het Wad

strandwandeling

Wanneer de wind hard uit het noordoosten waait, blaast het Wad droog en kun je voor Villa Nieuwland een heuse strandwandeling maken. Het enige verschil met het Noordzeestrand is dat je ondanks dat het zondagmiddag is, kilometers lang niemand tegen komt.

Vogelen op Wieringen

Vorige week logeerden enthousiaste vogelaars bij ons in Villa Nieuwland. Terwijl ik zoiets had van: “Kom nou thuis, genieten van jullie mooie kamer Zeezoen”, waren zij ondanks het koude weer constant buiten. Vandaag werden wij verrast door hun dagboek waaruit wij mogen publiceren. Dat verklaarde alles.

Weekendje Wadden

Hetty dijk dak boerderij

Wij zijn regelmatig tweedekeus wanneer onze gasten zin hebben in een weekendje Wadden. Dit is kennelijk het lot van een bed en breakfast op het Geheime Waddeneiland Wieringen. Het klinkt best wel sneu maar dat is het geenszins. Onbekend maakt immers niet altijd onbemind. De uitdaging voor ons is onze gasten te verleiden tot een volgende ‘eerste keus’ overnachting.

Voorbodes van de lente

fietsen afsluitdijk

Vandaag hebben de lentekriebels definitief toegeslagen. Je ruikt het, je hoort het en je voelt het, maar bovenal: de eerste lange afstand fietsers komen vanavond bij ons logeren. Als dat geen lente is!

Voorjaarswandeling

Hetty bollen

Zondag 21 april wordt de derde seizoenswandeling bij Wieringen georganiseerd door Staatsbosbeheer en Poldertours. De najaarswandeling was een succes, laat deze prachtige voorjaarswandeling niet aan je neus voorbijgaan!

Villa Valentijn

hart hart

Valentijnsdag nadert en de eerste romantische overnachting is alweer geboekt door een gast die zijn geliefde wil verrassen. Het duurde even voordat bij mij het muntje viel, maar toen de reservering met veel geheimzinnigheid werd omgeven, ik alleen per email mocht antwoorden en de HARTelijke groeten kreeg, was het duidelijk dat het hier een Valentijnsovernachting betrof.

Winterwandeling Wieringen

stormkering landzijde

Wieringen lijkt gemaakt om te wandelen, zeker ook in de winter! Kilometers langs de Waddenzee over het glooiende landschap van het voormalige Waddeneiland. Alleen of met vrienden genieten van het unieke, oude landschap. Voor wie van meer gezelschap houdt organiseert De Groot Recreatie sfeervolle winterwandelingen.

Aardwarmte in de Villa

Villa Nieuwland backstage aangepast

Bij de renovatie van Villa Nieuwland hebben wij gekozen voor aardwarmte. Door dit duurzame systeem is het in de winter overal behaaglijk warm en in de zomer heerlijk koel. Om dit te bereiken hebben wij de Villa optimaal moeten isoleren maar het resultaat is verbluffend.

Schaatsen op Wieringen

schaatsen westerland

We kunnen de schaatsen weer onderbinden in Noord Holland. Elk nadeel heb nu ook weer duidelijk zijn voordeel. Begin van de week waren we heel sneu. Tot aan Wieringen was heel Nederland sprookjesachtig wonderwit. Op Wieringen lag geen vlokje sneeuw. Dit was slechts jammer voor de kortzichtigen onder ons. Het ijs op en in de omgeving van Wieringen kon lekker aangroeien en daar plukken we nu de vruchten van.

Wonderlijk Wieringen

zeehond

Dat Wieringen qua mentaliteit iets terug in de tijd leeft is de reden dat ons gezin hier acht jaar geleden is neergestreken. Ik ervaar dit als het ‘langs het tuinpad van mijn vader’ gevoel. Simpel ouderwets authentiek. Bijzonder is het wanneer onze gasten dit in één lang weekend ervaren.