Wadstok op Wieringen

Zondagmiddag 17 juni, tijdens Wadstok, komt het Wieringer Zeemansliederenkoor ‘De Gesmeerde Kelen’ optreden op het paadje naar de Waddenzee bij de Villa.

Share

gesmeerde kelen

De Gesmeerde Kelen voor de Villa

Het eilandgevoel dat zo tastbaar is op Wieringen wordt goed tot uitdrukking gebracht in het Wierings Volkslied, geschreven voor de Bunzingers, een a capella koor van hoofdzakelijk Wieringer vissermannen dat jammergenoeg niet meer bestaat. Wanneer je luistert naar het Wierings Volkslied weet je waarom het zo goed toeven is op Wieringen.

De Gesmeerde Kelen

De Gesmeerde Kelen is een zeemansliederenkoor uit het dorp Westerland, van het voormalig eiland Wieringen. Opgericht in november 1996 met 6 personen. Inmiddels bestaat het koor uit ongeveer 35 koorleden. Een zeer enthousiaste groep mensen die garant staan voor een gezellig en een gesmeerd optreden. Het repertoire bestaat uit ruim 80 liederen, waaronder Engelse en anderstaligen Shanties en Nederlandse zeemansliederen. De Gesmeerde Kelen staat onder leiding van Gerard Hille als arrangeur/accordeonist.

Martine van Soolingen

Martine van Soolingen

Korte bio o.a: Martine is eigenaresse van bed & breakfast Villa Nieuwland in Den Oever op het voormalige Waddeneiland Wieringen.
Reageren: e-mail