Waddenzee vanuit de lucht

Pieter de Vries, geeft een lezing over zijn Waddenzee foto’s op zondag 25 november om 16.00 uur in de Michaëlskerk in Oosterland, tegenover Villa Nieuwland. U kunt genieten van zijn kunstzinnige Waddenzee foto’s en de boeiende verhalen erachter.

Share

pdv-20080925-0378

Pieter de Vries foto Waddenzee

Pieter de Vries

Pieter de Vries fotografeert al meer dan dertig jaar de Oude Nederlandse Schilderkunst voor de nationale en internationale kunsthandel. Tevens is hij vanaf 1991 de staffotograaf van TEFAF Maastricht en vanaf 1994 ook van PAN Amsterdam.

Naast deze werkzaamheden is hij een aantal jaren geleden begonnen met luchtfotografie van de Waddenzee.
Tijdens de eerste paar vluchten fotografeerde hij hoofdzakelijk de eilanden, dorpen e.d., maar hij ontdekte dat de Waddenzee bij laagwater meer is dan een plat stuk zand en slik met geulen.

De meest mooie, vormen, structuren en kleuren lieten zich bij eb zien. Hij heeft bij de daarop volgende vluchten veel van dit soort opnamen gemaakt, niet alleen in Nederland maar ook in Duitsland en Denemarken. Hieruit is een unieke collectie foto’s ontstaan die de natuur verheft tot kunst. Geulen die zich in het slik vormen als dode bomen. De kleine zandribbels tussen je voeten op het strand, herhalen zich als zandgolven vanaf grote hoogte. Geulen, slenken en prielen zien er van 1.000 meter hoogte soms uit als bladeren van bomen of planten. Een enkele keer zie je een boei, een scheepswrak of een vervallen vuurtoren. De mens probeert zich ook hier te laten gelden. Maar de natuur gaat zijn eigen gang en laat zich niet dwingen.

Martine van Soolingen

Martine van Soolingen

Korte bio o.a: Martine is eigenaresse van bed & breakfast Villa Nieuwland in Den Oever op het voormalige Waddeneiland Wieringen.
Reageren: e-mail