Villa Nieuwland in het Financieele Dagblad

Sinds de opening van Villa Nieuwland in september 2011 proberen wij met ongebreidelde energie bekendheid aan Villa Nieuwland te geven. Valt niet mee voor een kleinschalige B&B op een geheim Waddeneiland.

Share

villa nl website

Villa Nieuwland in het FD

Onbekend Werelderfgoed

Villa Nieuwland is een startende B&B op Wieringen, een onbekend stukje Nederland dat nog niet door de massatoerist of projectontwikkelaar is ontdekt. Wieringen ontleent haar kracht aan de rust, de ruimte, de cultuur en de authenticiteit van het gebied.
Bijkomend Cruyffiaans gevolg is dat dit voordeel voor onze gasten tegelijkertijd ons nadeel is. Wanneer je uiteindelijk als gast Villa Nieuwland op het spoor bent, dan heb je ook wat … Voor ons daarentegen is het een hels karwei bekendheid aan onze accommodatie te geven.
Al maanden put ik mij dan ook uit in stukjes op mijn blog. Doel is Villa Nieuwland onder de aandacht te brengen en door middel van het gebruik van zoekwoorden de vindbaarheid van Wieringen en met name Villa Nieuwland te verbeteren. Valt niet mee voor een digibeet als ik, die ooit een blauwe maandag Nederlands heeft gestudeerd en nadien zoveel mogelijk alle moderniteiten aan zich voorbij heeft laten gaan.

groen blauw met gras wier 13

De Waddenzee bij Villa Nieuwland

Waar blijven de gasten?

En dan is er weer zo’n weekend, prachtig weer, zoveel te genieten en niet alle kamers bezet. Of een doordeweekse dag en je ziet bij het Van de Valk hotel 10 km verderop het parkeerterrein vol staan. Dan wil je ijzer met handen breken en forceren. Iedereen moet weten wat hij mist, liefst onmiddellijk!
We vragen ons ongeduldig af wanneer de tijd aanbreekt dat we kunnen stoppen met kwartier maken en het eindelijk daadwerkelijk de gasten naar de zin kunnen gaan maken.

Nederland heeft Villa Nieuwland ontdekt

Zomaar uit het niets, word ik gebeld door een journaliste van het Finanicieele Dagblad. Gefocust als zij is op het vinden van unieke plekjes voor haar lezers, heeft zij Villa Nieuwland op het internet getraceerd. Zij wil er een stukje aan wijden! Ze komt logeren, wordt gevangen door het eilandgevoel, het Wieringer Eilandmuseum, het Theeater, het Wad en de muziek van Jeroen Zijlstra.
Afgelopen zaterdag werd het artikel gepubliceerd. ’s Ochtends in alle vroegte op weg naar de boekhandel om een exemplaar van het FD te kopen word ik gebeld. Een mevrouw heeft het artikel gelezen en wil de hele Villa reserveren om met haar vrienden te komen logeren in maart. Bij de kassa van de boekhandel een tweede boeking.
De opmaat voor een dag met het notitieblok op schoot. Ik noteer reservering na reservering. Een droomscenario, zakenmensen bellen, vriendengroepen, families, onze hele doelgroep passeert de revue. Het lijkt wel of Nederland Villa Nieuwland heeft ontdekt en ik heb er geen letter voor op mijn blog hoeven zetten!

Martine van Soolingen

Martine van Soolingen

Korte bio o.a: Martine is eigenaresse van bed & breakfast Villa Nieuwland in Den Oever op het voormalige Waddeneiland Wieringen.
Reageren: e-mail