Storm op Wieringen!

Het stormt op Wieringen, de wind raast al een paar dagen langs hotel Villa Nieuwland. Het huis kraakt, het riet zucht, het is “code oranje” langs de Waddenkust, maar we blijven nuchter. Villa Nieuwland staat er immers al bijna een eeuw en is totaal niet onder de indruk van dit beetje wind.

Share

paadje storm

B&B Wieringen Villa Nieuwland aan zee/in zee

Dankzij de dijk hoeven wij niet te zeulen met zandzakken, zoals in vroeger tijden. Bewoners van het MUZ park hebben hier nog levendige herinneringen aan. Het schijnt dat, zodra er sprake was van een aansprekende storm, de zandzakken hoog opgetast in het trappenhuis van Villa Nieuwland stonden.

Bed en breakfast Wieringen aan zee, in zee!

De vloed komt, ondanks dat het dood tij is, wel heel erg hoog! Om vier uur is het vloed en de zee komt tot ons tuinhek! Daar waar onze gasten en wij normaal gesproken heerlijk wandelen, fietsen of paardrijden, is nu een kolkende watermassa. Villa Nieuwland aan zee, ligt nu in zee! Het is dan ook een bijzondere gewaarwording vanuit het tuinhek je weg in wetsuit of zwemkleding te moeten vervolgen. Heel snobistisch vragen wij ons af, is er een hotel of bed en breakfast in Nederland dat zo dicht bij zee ligt?

Duik in de Waddenzee

Onze dochter Luna heeft kerstvakantie en ik daag haar uit voor een vakantiebaantje. Vanaf de dijk voor Villa Nieuwland de Waddenzee induiken waarbij ik haar fotografeer vanuit kamer Zeezoen. Het leven is hard. Het is kennelijk niet te koud om Luna van de dijk af te laten duiken, maar wel te koud voor de batterij van mijn fotocamera. De camera stopt al na één opname.

Luna duikt in zee

Duiken in zee bij B&B Wieringen Villa Nieuwland

Pad naar zee

We mogen sinds kort weer gebruik maken van het pad dat vanaf Villa Nieuwland naar de Waddenzee loopt. Dit pad is in het verleden aangelegd voor Jeugdherberg Nieuwland als compensatie voor de opgeworpen dijk. Onze dochter Clarice is graag bereid even te poseren om te getuigen van het feit dat ons tuinpad onder deze omstandigheden nu echt eindigt in de Waddenzee. Iets verderop loopt een onstuimige branding. De golven worden gebroken als door een rif. Niets is minder waar, het is het wandel- en fietspad langs Villa Nieuwland.

Clarice aanzee

Het paadje van Hotel Villa Nieuwland ‘in’ zee

Martine van Soolingen

Martine van Soolingen

Korte bio o.a: Martine is eigenaresse van bed & breakfast Villa Nieuwland in Den Oever op het voormalige Waddeneiland Wieringen.
Reageren: e-mail