Schaatsen en overnachten op Wieringen

Eén van de onverwachte charmes van Wieringen is de schaatscultuur. Zodra het een beetje begint te vriezen wordt een leger aan vrijwilligers gemobiliseerd om te zorgen dat iedereen zo snel mogelijk kan schaatsen temidden van de schitterende natuur op Wieringen. Sinds kort is daar de geneugte van het overnachten in B&B hotel Villa Nieuwland bijgekomen.

Share

Wadlopen sneeuw

Wadlopen Wieringen in de sneeuw

Tuut drinken op de IJsbaan

Toen wij hier acht jaar geleden kwamen wonen schaatsten wij nauwelijks. Valt ook niet mee op de Noordzee in Zandvoort. Eén van de eerste winters was het meteen raak, de Hofmanshaven lag dicht na nauwelijks een paar dagen vorst. Het is daar zo ondiep dat je al snel de ijzers onder kunt binden. Heel Wieringen, zwaaide en zwierde voorbij. Van jong tot oud, de Wieringers leken wel op het ijs geboren. Een pijnlijk contrast met ons onhandig gestuntel. Noodgedwongen hielden wij ons vooral op bij de koek en zopie met een beker “tuut” (Wierings voor warme chocolademelk).
Op schaatsles dus, om zo snel mogelijk te integreren op Wieringen. Bij de koek en zopie zijn wij inmiddels, na een paar prachtige schaatswinters, niet meer zo veel te vinden. Liever genieten we van het rijden van lange schaatsrondes op het ijs van IJsclub Voorwaarts aan de voet van de Afsluitdijk. Of op de sfeervol verlichte baan langs de Waddendijk van Westerland.

Slee dijk

Sleeën Wieringen voor B&B hotel Villa Nieuwland

Schaatsarrangement op Wieringen

Om onze gasten te overtuigen van de schoonheid van Wieringen in de winter nodigen wij u uit om bij ons in B&B hotel Villa Nieuwland te komen overnachten. De toegang voor de ijsbaan is voor onze rekening en bij thuiskomst staat er een lekkere beker tuut met slagroom of glühwein voor u klaar. Gelukkig heeft Wieringen naast schaatsen in deze tijd nog veel meer moois te bieden. Heerlijk winterwandelen langs het kruiende ijs van het wad. Of wat denkt u van wadlopen over een hard strand ... Daarna misschien nog naar het Theeater in Den Oever voor een heerlijke high tea, of op zaterdagochtend naar de Zeeverse Vismarkt in de haven. ‘s Avonds je lekker culinair laten verwennen bij één van de vele lekkere restaurantjes die Wieringen rijk is ... Wees welkom en kom overnachten op Wieringen in B&B hotel Villa Nieuwland.

Martine van Soolingen

Martine van Soolingen

Korte bio o.a: Martine is eigenaresse van bed & breakfast Villa Nieuwland in Den Oever op het voormalige Waddeneiland Wieringen.
Reageren: e-mail