Herfstwandeling Wieringen

Genieten van een boeiende herfstwandeling op Wieringen op zondag 7 oktober. Na het succes van de winterwandeling heeft Staatsbosbeheer samen met Poldertours en de Atletiekvereniging Wieringermeer een gevarieerde herfstwandeling uitgezet. De wandeling staat in het teken van bospaddestoelen en zeevruchten.

Share

Wandelen op Wieringen

De wandeling start op Wieringen bij de visafslag, gaat door het Robbenoordbos en eindigt weer bij de visafslag, waar de Wieringer vissers trakteren op een minibroodje garnalen. Zeemansliederenkoor De Gesmeerde Kelen zorgt voor de authentieke eilandsfeer van Wieringen.

Bospaddestoelen

Staatsbosbeheer geeft de wandeling een educatief tintje door de wandelaars langs diverse interessante plekjes met bospaddestoelen te begeleiden. De deelnemers krijgen na afloop geheel in stijl een bakje zelfoogstchampignons mee

Villa Nieuwland

De kortste wandeling gaat over 8,5 km en de langste over 18 km. Bij laatstgenoemde wandeling vormt het stukje naar Vatrop, langs Villa Nieuwland het staartje. Voor informatie staatsbosbeheer.nl, excursie Noordkop, “Bospaddestoelen en zeevruchten”.

Martine van Soolingen

Martine van Soolingen

Korte bio o.a: Martine is eigenaresse van bed & breakfast Villa Nieuwland in Den Oever op het voormalige Waddeneiland Wieringen.
Reageren: e-mail