Gastenreviews Bed and Breakfast Hotel Den Oever

Voor ons Bed and Breakfast Hotel in Den Oever zou ik willen dat ik de Hogere Hotelschool had gedaan. Of op zijn minst enige horeca ervaring had. Niets van dit alles. Ik ben alleen ‘gastvrij’. Dat durf ik sinds kort zonder enige schroom te zeggen.

Share

villa-gastenreviews

Villa Nieuwland, review: 9.7

Gastenreviews

Eigenlijk ben ik best bescheiden. Maar sinds de gastenreviews een wezenlijk onderdeel van ons bestaan zijn geworden is dit een heikel punt in ons gezin en meen ik dat ik ‘gastvrij’ ben.
Tot voor kort was gastvrijheid voor mij volslagen vanzelfsprekend, maar sinds de introductie van de gastenreviews impliceert het een waarde oordeel: ‘gastvrijheid’.

Voor mij staat gastvrij voor het delen van een bijzondere plek die het verdient gedeeld te worden. Villa Nieuwland is bijzonder, zeker na de grondige renovatie door mijn man, Edwin Bonvie. Het geeft voldoening mijn broodwinning te kunnen halen uit de instandhouding van dit Rijksmonument aan de Waddenzee. Ik hoef daarvoor niets anders te doen dan onze gasten zich thuis te laten voelen.

Villa Nieuwland is nu bijna een jaar beschikbaar voor de reiziger. Sinds de start in september heeft iedereen zich thuis gevoeld in Villa Nieuwland. Bijzonder, want onze gasten zijn divers. In dit jaar heeft menig gast, geheel in lijn met de tijdgeest, zijn beoordeling op sites achtergelaten.

Naast onze schoenen, liepen we in eerste instantie bij de reacties in ons gastenboek.
Toen kwamen daarbij ook nog de negens en tienen van bedandbreakfast.nl, booking.com en tripadvisor. Een gemiddelde 9.7 werd de norm. We werden zelfs het derde B&B, hotel van de 885 hotels in Noord Holland.

Ik was apetrots maar voelde me er ook heel ongemakkelijk onder. Villa Nieuwland is immers nog lang niet af. De kamers Waddenlust en Eilandgasten moeten nog gerealiseerd worden, de tuin is nu nog slechts een poging tot een gazon en feitelijk doen we maar wat. Al die tienen, wat moesten onze toekomstige gasten wel niet verwachten?

De gast die een enthousiast gemotiveerde 8.6 gaf en daarmee het gemiddelde ‘dramatisch’ drukte kwam als geroepen. We stonden weer met beide benen op de grond en dat is heel wat waard! De druk was even van de ketel, pfff.

De waarde van een tien

Deze week is Villa Nieuwland gehuurd door één familie die zichzelf verzorgt. Dit stelt mij in de gelegenheid samen met de kinderen een weekje naar Texel te gaan.
We hebben een huisje gehuurd. Naar mijn gevoel erg duur, in de jaren negentig gebouwd en echt gedateerd. Het is echter brandschoon en rustig gelegen. Kippetjes verzorgen onze eitjes en er is altijd wel een plekje om in de zon te zitten. Aan alles is gedacht. Verse zonnebloemen bij aankomst en het ontbreekt ons aan niets. Wanneer ik een cijfer zou moeten geven voor de beleving: een dikke tien. Ondanks het feit dat ik niet bijzonder gecharmeerd ben van diagonaal gelegde tegeltjes, grenen meubelen en oranje gordijnen. Het voldoet echter volledig aan onze behoeften voor dit moment en bovenal: er is zoveel aandacht aan besteed.

uitzicht review 10

Villa Nieuwland, uitzicht: review 10

Met dit perspectief kan ik de tienen voor Villa Nieuwland ook beter plaatsen en ervan genieten. De tien staat niet meer voor perfectie maar voor beleving, enthousiasme, gedrevenheid, betrokkenheid en gastvrijheid!
Nu maar hopen dat onze toekomstige gast dit ook in zijn achterhoofd houdt wanneer hij bij ons komt logeren. Anders kunnen wij alleen maar tegenvallen en daarvoor is Villa Nieuwland te mooi en doen wij te veel ons best!

Martine van Soolingen

Martine van Soolingen

Korte bio o.a: Martine is eigenaresse van bed & breakfast Villa Nieuwland in Den Oever op het voormalige Waddeneiland Wieringen.
Reageren: e-mail