Bed and Breakfast Hotel op Wieringen bestaat een jaar

Villa Nieuwland, ons kersverse bed en breakfast hotel op Wieringen is alweer een jaar in bedrijf. Het is nauwelijks voor te stellen dat we een jaar geleden de bedden aan het opmaken waren voor onze allereerste gasten. Het afgelopen jaar is een bijzonder jaar geweest, in een bijzonder pand op een bijzondere locatie, met bijzondere gasten.

Share

villa-een-jaar

Villa Nieuwland een jaar in bedrijf

Vliegende start

We hadden een vliegende start in september met twee managementstrainingen.
Daarna was het te lang, te stil met veel te mooi weer. Terwijl heel Nederland ging nazomeren aan de kust wist niemand Villa Nieuwland te vinden en vroeg ik me af waar wij in hemelsnaam aan begonnen waren. Het parkeerterrein bij het v.d. Valk hotel 8 km verderop was afgeladen terwijl de prachtige kamers in de Villa stonden te smachten naar gasten.
Keerpunt was het verschijnen van een artikel over Villa Nieuwland in het Financieel Dagblad. We hadden ons zo gehoopte beginnetje.
De buren van de FD gasten kwamen en hun vrienden, de olievlek breidde zich uit. We kregen positieve reviews, die weer nieuwe gasten over de streep trokken.

Zomerdrukte

En toen werd het zomer en was Villa Nieuwland tien weken onafgebroken bezet! Fietsers kwamen en gingen. Wadlopers, vissers, vogelaars, wandelaars, bezoekers aan de Waddeneilanden op doorreis, Villa Nieuwland werd een pleisterplaats als in vroeger jaren toen het nog een jeugdherberg was.
Vooral het aantal fietsers, dat op doorreis tijdens de Kustroute of de Waddenzeeroute bij Villa Nieuwland aanlegde was verrassend. Regelmatig gingen de armen in de lucht bij het zien van de letters Villa Nieuwland op de gevel. En alle ruggen die de volgende ochtend weer wegfietsten staan op mijn netvlies. Het is lang geleden dat ik mij zo verdiepte in de richting van de wind, essentieel voor onze gasten bij het slechten van de Afsluitdijk.

Diverse gasten

We hebben Italianen, Amerikanen, Fransen, Duitsers, Engelsen, en een Australiër te gast gehad. Jonge stellen met baby’s, ouderen met een electrische fiets, een reclameman op zoek naar inspiratie, een workaholic op zoek naar wat rust, rechters, bouwvakkers, iemand die ernstig ziek was, een journalist, architect, geschiedkundige, vriendinnengroepen, families, bruidsparen en kunstenaars. Onze gasten waren heel divers. Één ding hadden zij gemeen: ze hadden het allemaal naar hun zin in Villa Nieuwland!

Martine van Soolingen

Martine van Soolingen

Korte bio o.a: Martine is eigenaresse van bed & breakfast Villa Nieuwland in Den Oever op het voormalige Waddeneiland Wieringen.
Reageren: e-mail