Blog 2012

37 berichten

Kerstnacht Michaëlskerk

De kerstnacht viering in de Michaëlskerk op Wieringen heeft een bijzonder sfeervol karakter. Vorig jaar logeerde de violiste van het orkest in de Villa. Een mogelijke opmaat voor een verblijf met de kerstdagen op Wieringen in Villa Nieuwland?

Waddenzee vanuit de lucht

pdv-20080925-0378

Pieter de Vries, geeft een lezing over zijn Waddenzee foto’s op zondag 25 november om 16.00 uur in de Michaëlskerk in Oosterland, tegenover Villa Nieuwland. U kunt genieten van zijn kunstzinnige Waddenzee foto’s en de boeiende verhalen erachter.

Verse vis op de kerstdis

eetkamer

Wieringen wordt zo langzaamaan een culinair paradijs op het gebied van verse vis. De zeeverse vismarkt op zaterdag is geliefd om zijn vers aangevoerde vis, zo van boord aangeleverd.

Onthaasten op Wieringen

sneeuw

Juist in de winter is Wieringen beregezellig. Dik ingepakt wandelen langs de Waddenzee.Genieten van de vele vogels in de lage zon. Op Wieringen ligt het tempo laag. Onthaast en geniet!

Winterwandelingen op Wieringen

winterwandelinf 2

Het voormalige eiland Wieringen is een wandelparadijs door de talloze boerenweggetjes, het wandelpad langs de Waddenzee en de vele bezienswaardigheden met cultuurhistorische waarde. Wandelen op Wieringen heeft ieder jaargetijde zijn eigencharme maar winterwandelen op Wieringen is wel heel bijzonder.

Verlichte Boerderijen Route

licht

De Verlichte Boerderijen Route is een sprookjesachtige tocht langs de vele karakteristieke boerderijen en monumenten die Wieringen rijk is. 23 November organiseert de Lions Club weer een Verlichte Boerderijen Route op Wieringen.

Bruidssuite aan de Waddenzee

bruidspaar met bruidsmeisjes

Romantisch overnachten in bruidssuite kamer Zeezoen is geliefd in Villa Nieuwland. Dit jaar mochten wij al menig bruidspaar het eerste echtelijke ontbijt serveren.

Wadlopen en nazomeren op geheim Waddeneiland

wadlopen-copy

De nazomer heeft nog veel te bieden op Wieringen. Lekker uitwaaien, wandelen, fietsen, wadlopen of garnalen vissen, het kan allemaal nog voordat de winter toeslaat. Er zijn nog een paar laatste mogelijkheden de Waddenzee op te gaan en daarna lekker slapen in Villa Nieuwland.

Herfstwandeling Wieringen

Genieten van een boeiende herfstwandeling op Wieringen op zondag 7 oktober. Na het succes van de winterwandeling heeft Staatsbosbeheer samen met Poldertours en de Atletiekvereniging Wieringermeer een gevarieerde herfstwandeling uitgezet. De wandeling staat in het teken van bospaddestoelen en zeevruchten.

Bed and Breakfast Hotel op Wieringen bestaat een jaar

villa-een-jaar

Villa Nieuwland, ons kersverse bed en breakfast hotel op Wieringen is alweer een jaar in bedrijf. Het is nauwelijks voor te stellen dat we een jaar geleden de bedden aan het opmaken waren voor onze allereerste gasten. Het afgelopen jaar is een bijzonder jaar geweest, in een bijzonder pand op een bijzondere locatie, met bijzondere gasten.

Dirkendag in vissershaven Den Oever

Dit jaar wordt in de vissershaven van Den Oever in café Tante Pietje voor de 29ste keer Dirkendag georganiseerd. Op Dirkendag komen Dirken uit het hele land bij elkaar.

B&B met pinautomaat

Sinds deze week is B&B Villa Nieuwland uitgerust met een pinautomaat. Het stond op ons verlanglijstje voor volgend jaar maar na de overweldigende hoeveelheid gasten van deze zomer konden wij ons deze investering veroorloven.

Gastenreviews Bed and Breakfast Hotel Den Oever

villa-gastenreviews

Voor ons Bed and Breakfast Hotel in Den Oever zou ik willen dat ik de Hogere Hotelschool had gedaan. Of op zijn minst enige horeca ervaring had. Niets van dit alles. Ik ben alleen ‘gastvrij’. Dat durf ik sinds kort zonder enige schroom te zeggen.

Menmarathon Wieringen

men mar. buitenrit

Op 11 en 12 augustus wordt de Menmarathon Wieringen weer georganiseerd. Gedurende twee dagen is het volop genieten van aangespannen paarden en pony’s die vlakbij Villa Nieuwland diverse proeven en een marathon afleggen.

Ontbijten aan de Waddenzee

Ontbijten aan de Waddenzee

Buiten ontbijten in een bed en breakfast aan de Waddenzee.

Drie hotelsterren

zeesterren

De Villa heeft van het classificatieregister voor hotels drie hotelsterren toegewezen gekregen. Ondanks het feit dat wij ons nadrukkelijk als bed en breakfast willen profileren zijn wij blij met de toekenning van de hotelsterren.

Hooitijd aan de Waddenzee

hooien boot

Het land tussen de Villa en de Waddenzee wordt gehooid. Vanaf vandaag kunnen we weer over het gras heenkijken en genieten van de mooie boten die voorbij varen.

De Villa op smartphone en tablet

villa van links

Sinds vandaag is Villa Nieuwland goed zichtbaar op smartphone en tablet. Een ingrijpende operatie, waar onze website bouwer, Conefrey/Koedam, zich hard voor heeft gemaakt.

Boerenlandfair Wieringen

boerenlandfair 3

In het rustieke dorpje Westerland, op het hoogste punt van Wieringen, wordt de Boerenlandfair voor de veertiende keer georganiseerd. Deze fair staat inmiddels bekend om zijn gezelligheid en gemoedelijke sfeer en wordt dit jaar gehouden op zondag 24 juni 2012 van 11.00 uur tot 16.30 uur.

Wadstok op Wieringen

gesmeerde kelen

Zondagmiddag 17 juni, tijdens Wadstok, komt het Wieringer Zeemansliederenkoor ‘De Gesmeerde Kelen’ optreden op het paadje naar de Waddenzee bij de Villa.

Vogelaars logboek in de Villa

febr maart 2012 verjaardag Ronald

Op aanraden van gedreven vogelaars die kwamen vogelen op Wieringen zijn wij gestart met een logboek voor vogelaars in Villa Nieuwland. Deze vogelaars waren zo enthousiast over de omgeving van Villa Nieuwland en de vele vogelsoorten die zij aantroffen dat zij de eerste woorden voor ons logboek geschreven hebben. We hopen natuurlijk dat er nog veel vogelaars volgen.

Wadstok Poëzieroute Wieringen

poezieroute

Van 13–17 juni kan, net als vorig jaar, op Wieringen,tussen Den Oever en Stroe, weer genoten worden van de Wadstok Poëzieroute.

Wadstok De Gesmeerde Kelen

gesmeerde kelen

Tijdens het Wadstok evenement op Wieringen treedt het shantykoor van Wieringen, “De Gesmeerde Kelen” op, op de dijk bij Villa Nieuwland. Zondag 17 juni, van 13.30 tot 15.30, brengen zij diverse zeemansliederen, uit hun 60 liederen tellende repertoire, ten gehore.

Een Lely in Villa Nieuwland

villa-waterkeer

Villa Nieuwland is in 1928 gebouwd voor de de hoofdingenieurs die bouwden aan de Afsluitdijk, het geesteskind van Ir. Cornelis Lely. Ongeveer gelijktijdig werd Villa Waterkeer gebouwd, ontworpen door dezelfde architect, Zwiers. Villa Waterkeer is een minstens zo intrigerend pand als Villa Nieuwland en ligt op een net zo bijzondere locatie, met zicht op de “oefen” Afsluitdijk, de Korte Afsluitdijk.

Fietstourtocht Wierings Mooiste

Fietsen op Wieringen 2

Zondag 24 Juni wordt voor de tweede keer fietstourtocht Wierings Mooiste georganiseerd. De fietstourtocht van 40 of 100 km gaat over verharde wegen langs de mooiste plekjes van Wieringen.

Zomer in B&B hotel in Den Oever

Luna Dijk

Het heeft even geduurd maar het is zomer in ons B&B hotel in Den Oever. Wat is er fijner dan alleen met de achtergrondgeluiden van vogels je verliezen in een boek. Vandaag kon het in Villa Nieuwland.

Nationale molendag op Wieringen

De Hoop

Tijdens de nationale molendag op 12 mei zullen ook de molens van Wieringen in bedrijf te bezichtigen zijn. Een mooie gelegenheid om een weekendje Wieringen te combineren met een bezichtiging van één van de molens. Tussentijds lekker luxe logeren in Villa Nieuwland!

B&B hotel bij Texel

wad-wierings

Het hebben van een bed & breakfast hotel in de Kop van Noord Holland blijft voor verrassingen zorgen. Dit weekend zocht ik zelf een famliekamer in een bed & breakfast of hotel op Texel. Booking.com, waar wij net bij zijn aangesloten, moest uitkomst bieden. De eerste twee hotels van de eerste pagina waren daadwerkelijk op Texel, prominent gevolgd door, je raadt het nooit, Villa Nieuwland!

Muziek op Wieringen

Wieringen, is gevuld met muziek dit weekend. Tussentijds heerlijk overnachten in Bed en Breakfast Hotel Villa Nieuwland.

Bloeiend Zijpe wandeling

bloeiend zijpe wandelaars

Eens per jaar, tijdens Bloeiend Zijpe, stellen de bloembollentelers in de Kop van Noord Holland hun kwetsbare land ter beschikking aan de geïnteresseerde burger.

Hollen tussen de bollen

bloembollenvelden

Eens per jaar kun je uniek hardlopen midden tussen de bloembollenvelden van de Kop van Noord-Holland. Genieten van de heerlijke geur van de bollen in het kleurrijke palet van het grootste aaneengesloten bloembollengebied van Nederland. Wat wil een mens nog meer.

Lammetjes aan de Waddenzee

lammetjes

Wanneer je komt overnachten in Den Oever is verslapen in kamer Waterkeer er even niet meer bij. De moederschapen met lammetjes zijn gearriveerd op de dijk aan de Waddenzee. We worden gewekt door vrolijk gemekker.

Een bed and breakfast op Wieringen

Entree Villa bord

Ook al is de realisatie van B&B Villa Nieuwland op Wieringen afgerond, het ‘to do’ lijstje blijft onuitputtelijk. Hoog op mijn verlanglijstje staat een vlag, bord of wat voor uiting dan ook, waaruit blijkt dat Villa Nieuwland een bed & breakfast is. Regelmatig moet ik nieuwsgierige passanten vertellen waar de enorme renovatie toe heeft geleid.

Villa Nieuwland in het Financieele Dagblad

villa nl website

Sinds de opening van Villa Nieuwland in september 2011 proberen wij met ongebreidelde energie bekendheid aan Villa Nieuwland te geven. Valt niet mee voor een kleinschalige B&B op een geheim Waddeneiland.

Schaatsen en overnachten op Wieringen

Wadlopen sneeuw

Eén van de onverwachte charmes van Wieringen is de schaatscultuur. Zodra het een beetje begint te vriezen wordt een leger aan vrijwilligers gemobiliseerd om te zorgen dat iedereen zo snel mogelijk kan schaatsen temidden van de schitterende natuur op Wieringen. Sinds kort is daar de geneugte van het overnachten in B&B hotel Villa Nieuwland bijgekomen.

Paardrijden op Wieringen

paardrijden op wieringen

Het is 15 januari. Vorig jaar om deze tijd hadden we de blaren van het schaatsen. Nu leek het wel lente op Wieringen. Een uitgelezen dag om de wandelschoenen aan te trekken, de fiets te pakken of het paard te zadelen. Lekker lang buiten zijn en genieten van de Waddenzee en Wieringen.

Storm op Wieringen!

paadje storm

Het stormt op Wieringen, de wind raast al een paar dagen langs hotel Villa Nieuwland. Het huis kraakt, het riet zucht, het is “code oranje” langs de Waddenkust, maar we blijven nuchter. Villa Nieuwland staat er immers al bijna een eeuw en is totaal niet onder de indruk van dit beetje wind.