Vijf Tulpen Classificatie!

Bed & Breakfast Nederland heeft ons verrast: we hebben definitief de vijf tulpen classificatie toegekend gekregen.

Share

Tulpen Kenneth

Vijf tulpen of vijf sterren?

De tulpen geven een kwaliteitsnormering aan bed&breakfasts zoals sterren de kwaliteit van een hotel weergeven.
Het classificatiesysteem wordt uitgevoerd door Bed & Breakfast Nederland. Deelnemende B&B’s worden gerangschikt in klassen van 1 t/m 5 tulpen. Zoals Bed&Breakfast.nl het verwoordt:

“Een bed & breakfast met vijf tulpen biedt voorzieningen, service en kwaliteit van topniveau. De inrichting is tot in de puntjes verzorgd en de eigenaar haalt alles uit de kast om de gast een fantastisch verblijf te bezorgen. Daarnaast is er veel privacy, want B&B’s in deze klasse hebben altijd privé-sanitair bij de gastenkamers en vaak ook een eigen entree”,

Even opscheppen …

Natuurlijk kunnen wij het niet nalaten even te pronken met een citaat uit het verslag van de mystery guests:

“Wat een prachtige locatie. En kamers waar je “U” tegen zegt. Heerlijk ruim en tot in detail perfect afgewerkt. Kijk naar het behang, de lampen, ja zelfs de schakelaars van de verlichting en het hang- en sluitwerk. Zelden zoiets perfects gezien. De gastvrijheid is ook om van te jubelen evenals het op de kamer gebrachte ontbijt waaraan niets ontbrak. We hebben hier in een absoluut 5 tulpen B&B geslapen met een 6e tulp voor de ligging als dat zou kunnen. Een absolute aanvulling in de lijst van B&B’s. Echt overweldigend en nog maar zo kort open.”

Vooralsnog lijkt het erop dat onze achterliggende gedachte, de luxe van een hotel met de sfeer van een B&B, wordt gehonoreerd.
Het mag de gasten aan niets ontbreken maar Villa Nieuwland is geen hotel. Verblijven in de Villa is informeel, warm, persoonlijk en gemoedelijk. Op papier is het gelukt. De lat is heel hoog gelegd met vijf tulpen … we zullen er alles aan doen het de komende jaren waar te maken!

Martine van Soolingen

Martine van Soolingen

Korte bio o.a: Martine is eigenaresse van bed & breakfast Villa Nieuwland in Den Oever op het voormalige Waddeneiland Wieringen.
Reageren: e-mail