(Ver)slapen op Wieringen

In de twee maanden dat wij open zijn hebben wij al een behoorlijke diversiteit aan gasten ontvangen die kwamen slapen op Wieringen in Villa Nieuwland. Of onze gasten kwamen om te onthaasten, voor een familiereunie, voor een zakelijk verblijf of voor een training maakte geen verschil.

Share

waterkeer-sfeer

De sfeer van Waterkeer

Onze gasten worden geconfronteerd met eenzelfde verschijnsel: ze worden niet meer wakker! Omdat de meeste calamiteiten op dit gebied zich afspelen in Waterkeer, hebben wij dit verschijnsel inmiddels benoemd als “het fenomeen Waterkeer”.

Oorverdovend stil hotel op Wieringen

Eén van onze eerste gasten kwam uit Amsterdam. Bij het ontbijt vertelde ze moeite te hebben gehad met inslapen omdat zij niet kon wennen aan de oorverdovende stilte van de Waddenzee. Toen ze eenmaal sliep was dit probleem meteen opgelost, ze werd namelijk niet meer wakker! Uiteindelijk moest zij door haar cursisten worden gewekt.
Enkele weken later logeerde een zakenman in Waterkeer. We hadden afgesproken dat ik om half acht het ontbijt klaar zou hebben. Toen onze gast niet aan het ontbijt verscheen meende ik, nog onbewust van het fenomeen Waterkeer, dat zijn afspraak was verzet en hij lekker kon uitslapen. Na een uur worstelde ik toch met mezelf en met name met het feit dat ik privacy hoog in het vaandel heb staan. Iemand ongevraagd wekken is ook zo wat. Tien over negen hield ik het niet langer, ik heb gebeld. Er werd niet opgenomen. Toen maar zachtjes aan de kamerdeur geklopt ... geen reactie. Mijn fantasie sloeg op hol. Nog maar net open en dan al de ziekenwagen op de oprit. Of nog erger ...
Gelukkig werd onze gast, op mijn paniekerige gebonk op de kamerdeur, wakker. Zijn meeting was toen al een kwartier aan de gang!

slaapverwekkend wad

Slaapverwekkend Wad (foto: Hetty Mellink)

Wekken en slapen op Wieringen

Achteraf geneerde ik me dood. Hier speelde mijn onervarenheid op, natuurlijk had ik veel eerder voorzichtig moeten polsen of dit de bedoeling was. Een goede les voor de toekomst, dat wel. Als ervaringsdeskundige vroeg ik onze volgende gast die hier logeerde vanwege een zakelijk verblijf, dan ook hoe laat ik haar moest wekken, mocht zij niet op de afgesproken tijd aan het ontbijt verschijnen.
Geen zorgen, onze gaste versliep zich nooit!

Ik dacht er inmiddels het mijne van. Toen er een kwartier na het afgesproken tijdstip nog geen teken van leven was in het Verblijf (waar het ontbijt wordt geserveerd), ben ik gaan bellen. Geen reactie. Door schade en schande wijs geworden wist ik dat bonken op de deur de enige remedie was voor degenen die aan het fenomeen Waterkeer ten prooi zijn gevallen. Gelukkig had dit het gewenste resultaat en was onze gaste, na wat haasten, op tijd op haar werk. Wekservice waterkeer was ontstaan!

Haasten of onthaasten op Wieringen

Zo liggen haasten en onthaasten dicht bij elkaar, zelfs op één kussen in Villa Nieuwland. Het is mijn taak als gastvrouw dit onderscheid bij de gasten te kunnen maken. En vooral op tijd in te grijpen. Al is het maar om verdere schade aan de economie te beperken!

Martine van Soolingen

Martine van Soolingen

Korte bio o.a: Martine is eigenaresse van bed & breakfast Villa Nieuwland in Den Oever op het voormalige Waddeneiland Wieringen.
Reageren: e-mail