Lang leve het Waddenfonds

De aan ons toegekende subsidie van het Waddenfonds wordt welbesteed! De subsidie maakt het mogelijk de renovatie van Villa Nieuwland kwalitatief hoogstaand uit te voeren. Alle oorspronkelijke elementen en kostbare details die anders financieel onhaalbaar zouden zijn geweest, kunnen nu worden teruggebracht.

Share

wad02

(foto: Hetty Mellink)

Zo zijn de handgemaakte witjes en de terrazzo vloeren in de badkamers, de schilderijlijsten en de flessehals gestucde plafonds, terug van weggeweest.

Wonder

Wij ervaren het als een wonder dat wij als enige particulier, zonder enige vorm van lobby een dergelijk hoogstaande subsidie toegewezen hebben gekregen. Door onze gedrevenheid en oprechte onderbouwing hebben wij de adviescommissie Waddenfonds, onder voorzitterschap van Loek Hermans, weten te overtuigen van de noodzaak van een gedegen aanpak van de restauratie van Villa Nieuwland.

Duurzaamheid in B&B Wieringen Villa Nieuwland

Een van de redenen waarom wij subsidie uit het Waddenfonds hebben gekregen is ons streven naar duurzaamheid. Het is niet eenvoudig, binnen de regels die gelden voor een Rijksmonument, een pand als Villa Nieuwland te verduurzamen.
Wij hadden geluk dat de ramen inmiddels niet meer origineel waren, waardoor wij dubbel glas mochten plaatsen in nieuwe ramen, die het origineel meer benaderen dan de bestaande. Ook de spouwmuur- en dakisolatie lijkt zijn vruchten af te werpen. Tijdens de hitte van vorige week heerste er binnen een comfortabel klimaat.

Warmtepomp

Nog even en de warmtepomp gaat in bedrijf. Inmiddels is er honderden meters slang gelegd voor de vloerverwarming. Dit moet er voor zorgen dat het niet alleen in de zomer goed toeven is, door het milieuvriendelijke koelsysteem, maar dat het ook in de winter aangenaam is op de kamers. Privacy is er zeker, want met dank aan het Waddenfonds zijn ook alle verdiepingsvloeren uitstekend geïsoleerd.

Martine van Soolingen

Martine van Soolingen

Korte bio o.a: Martine is eigenaresse van bed & breakfast Villa Nieuwland in Den Oever op het voormalige Waddeneiland Wieringen.
Reageren: e-mail