De verbouwing van Villa Nieuwland

Het is maar goed dat Bonvie Aannemers niet snel ontmoedigd is, want meevallen doet het zelden zo’n mega renovatie. Oorzaak ligt in dit geval niet in zware tegenslag, maar in het feit dat we met een Rijksmonument van doen hebben.

Share

dak vernieuwen

Een nieuwe rieten kap op B&B Wieringen

Daar timmer je bijvoorbeeld niet zomaar een deurtje op de meterkast. Dat moet een verantwoorde paneeldeur worden waarin de panelen hetzelfde profiel hebben als de bestaande deuren, met het nodige extra werk als gevolg. Wanneer je deze lijn doortrekt ben je zo maar een paar maanden langer bezig.

Afzien op Wieringen

Blik op oneindig en gaan dat is de enige optie wanneer je een dergelijk grote renovatie als de restauratie van Villa Nieuwland start. Het knapte al zo op toen we in de zomer van 2010 tientallen trailers met inboedel naar de vuilstort hadden gebracht. Niets was meer van waarde. Dertig jaar jeugdherberg, zeven jaar asielzoekerscentrum en zeven jaar leegstand met een lekkend dak hadden hun sporen nagelaten.

villa-oude-staat

Villa Nieuwland in oude staat

Het gaat weer lekker ruiken

Toen de Villa eindelijk leeg was begon het daadwerkelijke werk. De volledige rieten kap is verwijderd en vernieuwd. De Villa is van boven tot onder geïsoleerd. De brandtrappen zijn verwijderd, kozijnen zijn hersteld en vervangen. De oude terrazzo vloeren zijn verwijderd en vervangen door nieuwe, alle installaties zijn vernieuwd. Zo gaat het nog een tijdje door. Na een barre winter is het nu prettig werken in een droge, weer fris ruikende Villa. Het komt goed, het einde is in zicht!

Martine van Soolingen

Martine van Soolingen

Korte bio o.a: Martine is eigenaresse van bed & breakfast Villa Nieuwland in Den Oever op het voormalige Waddeneiland Wieringen.
Reageren: e-mail