Baby’s overnachten op Wieringen

Het is 30 december en het is windstil. De hele nacht heeft het gestormd. Geen raam in Villa Nieuwland was nog doorzichtig. Maar nu is het windstil. En de ramen zijn gelapt. Klaar voor de ontvangst van vier baby’s in Villa Nieuwland. Met hun ouders gelukkig, dat scheelt een hoop verantwoordelijkheid.

Share

Zonsondergang Waddenzee

Overnachten op Wieringen is slapen op Wieringen?

De baby’s overnachten op Wieringen. Hopelijk slapen ze ook op Wieringen. Dat is altijd weer de vraag met baby’s. Het is voor het eerst dat onze hele Villa door Aanzee is gehuurd voor één gezelschap, een vriendengroep van jonge ouders met hun kinderen. Hoe overtuigd we zelf ook zijn van de kwaliteit van Wieringen en de Villa, het blijft spannend of onze gasten dit net zo ervaren.

Zicht op vier vuurtorens

Wanneer onze gasten uiteindelijk zijn gesetteld is het pikkedonker. Ik loop met onze honden een rondje langs het verstilde wad. Als geboren Zandvoortse en overtuigd Wieringse weet ik: de Noordzee is op zijn mooist bij storm, de Waddenzee bij windstilte.
Zal ik terug gaan om onze gasten te vragen de buggy’s in te laden en te komen genieten van dit prachtige wad met sterrenhemel. Gisteren verzuchtten vrienden van ons nog dat zij een dergelijke sterrenhemel normaal gesproken alleen in Zuid Frankrijk zagen. Als gastvrouw wil ik onze gasten graag wijzen op het feit dat dit bij uitstek het moment is te genieten van het unieke nachtelijke zicht op maar liefst vier vuurtorens. Het is niet iedere avond dat het zo helder is dat je de vuurtorens van Den Helder, Texel, Vlieland en Terschelling over het wad ziet schijnen. Het uitzicht is zo uniek dat we in één van de badkamers in de Villa handbeschilderde tegels van de desbetreffende vuurtorens hebben laten plaatsen, daadwerkelijk in het verlengde van de plaats waar je ze ziet.
Ik houd mij in. Gelukkig. Terwijl ik terug loop langs het gastenverblijf van Villa Nieuwland, vang ik een glimp op van het gezelschap. Ik zie een moeder met een baby, wiegend op haar arm. Het houtkacheltje heeft er zo te zien zin in. Er klinkt gelach, de tafel wordt gedekt en het is goed. Het wad ligt er morgen immers ook nog.

Lichtjes sentiment

Onderweg langs het wad moest ik denken aan de dag dat we van de zomer voor het eerst weer electriciteit hadden in Villa Nieuwland. We hebben wat peertjes ingedraaid, gewacht tot het donker werd en zijn toen langs het wad gewandeld om te kijken hoe het stond. Overweldigend vonden we het! Nu lijkt het bijna vanzelfsprekend dat, vanaf het Wad gezien, de Villa leeft, met rondom verlichte ramen.
Hoe snel kan het gaan. Een half jaar geleden hadden we niet kunnen dromen dat zoveel gasten al met zoveel plezier de weg naar ons zouden weten te vinden.
We ervaren het als heel bijzonder en zijn vol verwachting voor 2012!

Martine van Soolingen

Martine van Soolingen

Korte bio o.a: Martine is eigenaresse van bed & breakfast Villa Nieuwland in Den Oever op het voormalige Waddeneiland Wieringen.
Reageren: e-mail