Martine’s Blog

In mijn blog leest u wetenswaardigheden over Villa Nieuwland, Wierschuur Nieuwland, de Waddenzee en het Geheime Waddeneiland Wieringen. Wieringers zijn van aard zeer nieuwsgierig. Wellicht neemt u deze eigenschap na uw verblijf op Wieringen over.

Duurzame Wierschuur

Img 2170

Yey, de Doppers in de Wierschuur zijn weer compleet!
Nadat we constateerden dat er wel heel veel plastic waterflesjes in de prullenbak verdwenen bij zakelijke bijeenkomsten, popte een duurzaam idee bij me op. We laten Dopper flesjes bedrukken met de kamernamen van de Wierschuur.

De wal heeft het schip gekeerd

Foto Villa Nieuwland Drone

Kill your darlings. De bakermat van ons bedrijf, Villa Nieuwland, wordt verkocht. Het besluit was niet makkelijk en na het zien van het filmpje en de foto's van Klaver Makelaardij zelfs bijna door ons herroepen, maar om in termen van ons maritieme verhaal te blijven: de wal heeft het schip gekeerd.

Op mijn vele verre reizen heb ik steeds aan jou gedacht

Zee Groen

Wieringen, mijn groene eiland, parel van de Zuiderzee. Wieringen, mijn groene eiland waar ik ben draag ik je mee. Op mijn vele verre reizen heb ik steeds aan jou gedacht. Nooit verzuim ik jou te prijzen. Wieringen, je bent een pracht!

(Wierings Volkslied, tekst Henk Cornelissen)

Anderhalvemeter gastvrij

Hangmatten

Na alle emotionele fases van de impact van het Corona virus te hebbben doorlopen zijn wij dankbaar voor onze locaties en vol vertrouwen voor de toekomst binnen de anderhalvemeter gastvrijheid. Het dilemma van de verdeling van de schaarse ruimte gaat gelukkig aan ons bedrijf voorbij. Op Wieringen, in de Wierschuur en de Villa is juist deze rust en een zee aan ruimte onze grote kracht.

De Wierschuur wint de Arie Keppler prijs

Akp Winnaar Hergebruik Bestemming 2018 Rgb

Wie had dat ooit durven dromen ... de Wierschuur heeft de Arie Kepplerprijs 2018 gewonnen! De prijs die organisaties huldigt die "een uitmuntende prestatie hebben geleverd op het gebied van ruimtelijke kwaliteit in Noord-Holland". De restauratie van de Wierschuur volgens het juryrapport : 'De kracht van een droom en de ambacht van het maken'.

"Ken je mijn stem? Die is al verstaan"

Het is weer feest in de Villa! Villa Nieuwland is dit jaar opnieuw genomineerd voor beste bedandbreakfast van Nederland.

Genomineerd voor de beste B&B van Nederland!

Nominaties Beste Bed Breakfast Nederland 2017

Dan wordt je op een ochtend wakker en blijkt Villa Nieuwland genomineerd te zijn, als één van de drie, voor de beste B&B van Nederland.

De cirkel is rond, op Wieringen

Edwin Ontvangt De Eerste Wandelaars

Edwin en ik kennen elkaar ruim dertig jaar. De eerste jaren werkten we samen als professioneel windsurfer de laatste jaren hadden we allebei onze eigen werkzaamheden. Edwin in de restauratiebouw en ik als gastvrouw van Villa Nieuwland.

Hotel in Den Oever als streekproduct

foto Villa NL

Een hotel in Den Oever een streekproduct? Bij een streekproduct denk je in Den Oever in de eerste instantie aan de heerlijke verse vis die dagelijks in de haven van Den Oever wordt aangevoerd. Villa Nieuwland blijkt echter verrassend goed te passen bij de heersende moraal van: “Geluk is dichterbij dan je denkt”.

Zeegras, nieuw land en de strijd tegen het water

zeegras

Zo op het eerste gezicht hebben zeegras en nieuw land niet zo veel met elkaar te maken. Met de wetenschap dat zeegras vroeger werd gebruikt voor de aanleg van wierdijken langs de Zuiderzee, dat de Zuiderzee werd afgesloten door de Afsluitdijk en dat hierdoor nieuw land kon worden gecreëerd, is er al sprake van enig verband. Voor ons echter, zijn ze sinds kort onafscheidelijk. Villa Nieuwland heeft haar familie gevonden: Wierschuur Nieuwland!

Ludiek Theeater

scones

In ’t Theeater in Den Oever kunt u zondag 15 maart genieten van een heerlijke high tea met ludieke bediening van Trien van de Gest.

B&B aan de Waddenzee

landschap-wieringen

Alweer een jaar voorbij in onze B&B aan de Waddenzee. Wanneer we de balans opmaken kunnen we met blije verwondering terugkijken.

Waddenwandelen

paadje

Waddenwandelen heeft een mooie route uitgezet over Wieringen die begint en eindigt in Hippolytushoef. Minstens zo plezierig is het om het start- en eindpunt naar Villa Nieuwland te verleggen door te starten bij knooppunt 65. Dan wordt deze mooie dagtocht ineens onderdeel van een fijn weekend.

Fietsroute over het oude land van Wieringen

fiets

Er is een archeologie fietsroute uitgezet over het oude land van Wieringen en door het nieuwe land van de Wieringermeer. Onze spiksplinternieuwe huurfietsen staan er klaar voor.

De magie van Wieringen

stoelen-magie-van-wieringen

Zit het in het keileem, de ondergrond van Wieringen? Of in de leylijn die, volgens één van onze gasten, dwars over het erf van Villa Nieuwland loopt? Is het de combinatie van zilte zeelucht en het onvervalste boerenland? De oorverdovende stilte? Is het de overvloed aan verse vis? De authentieke, gastvrije Wieringer bevolking? Of is het gewoon een combinatie van dit alles met het charisma van ons rijksmonument? Er moet tenslotte een reden zijn waarom onze gasten zich hier, stuk voor stuk, zo thuis voelen.

Vistival Den Oever

garnalen

19 Juli wordt in de vissershaven van Den Oever het jaarlijkse Vistival gehouden. Een sfeervol evenement, waar u kennis kunt maken met Den Oever als hoofdstad van de zeeverse vis.

Klaar voor de zomer

waddenlust

Het was weer even flink afzien, maar nu het resultaat zichtbaar is is het leed snel geleden, Waddenlust is af! Het verblijf is een prachtige aanvulling op de kamers Waterkeer, Visdiefje en Zeezoen geworden met dezelfde comfortabele, landelijke uitstraling.

Bloeiend Zijpe

bloembollenvelden

Wist u dat het grootste aaneengesloten bloembollengebied van de wereld in de Kop van Noord-Holland, ten zuiden van Wieringen ligt?
Dichtbij Villa Nieuwland kunt u genieten van een met bloembollenvelden gekleurd uitzicht met de duinen als horizon.

Lammetjes

meer schapen 2 villa

Maar liefst drie weken eerder dan vorig jaar zijn we weer compleet. De schapen en hun lammeren zijn gearriveerd!

Ontdek het geheime eiland

fietsen langs stormkering Stroe

Vorig jaar heb ik, om onze gasten te kunnen informeren over de cultuurhistorie van Wieringen, een cursus gevolgd tot ‘Ambassadeur van het Landschap’. Sociaal geograaf Lia Vriend was cursusleidster en vertelde boeiend over de ontstaansgeschiedenis van Wieringen en omgeving. Dinsdag 1 Juli verzorgt zij een excursie over Wieringen op de fiets.

Winterwandelingen

foto dijk

Ook dit jaar kunt u weer genieten van de door De Groot Recreatie georganiseerde winterwandelingen. Deze sfeervolle winterwandelingen vinden plaats op zondag 16 februari en 16 maart. Een ideale combinatie met een overnachting in Villa Nieuwland.

Geheime Wadden fietstocht vanuit geheim Waddeneiland

fietsen langs stormkering Stroe

Het is pas februari maar we verheugen ons nu al op de vele fietsers die in Villa Nieuwland overnachten, voor of na het slechten van de Afsluitdijk. Werden we het eerste jaar nog nauwelijks door fietsers gevonden, inmiddels bestaat een groot deel van onze gasten uit fietsers die Villa Nieuwland gebruiken als pleisterplaats tijdens Rondje IJsselmeer of tijdens het volgen van de Kustroute.

Vlieg naar de Villa

heli 2

Overrompeld als wij zijn door het aantal gasten dat Villa Nieuwland bezoekt, proberen wij regelmatig te achterhalen waaraan we dit te danken hebben en wie nu eigenlijk onze gasten zijn.

Romantisch overnachten

hart hart

Romantisch overnachten, Villa Nieuwland aan de Waddenzee lijkt er voor gemaakt. Een romantische kamer met kroonluchter, regendouche en ligbad. De mogelijkheid van ontbijt op de kamer of knus bij het houtkacheltje. Heerlijk dineren op Wieringen. Valentijnsdag valt dit jaar in het weekend, zonde om het bij één overnachting te laten.