Ligging

Wanneer je vanuit de tuin het paadje naar het wad op loopt, wordt je getroffen door een zee van ruimte. Voor je ontvouwt zich een met de wisseling van de getijden variërend landschap. Hoe stil kan het zijn …

Share

Hetty Prachtig Website

Het Geheime Waddeneiland Wieringen

Waddenzee

Bij eb en rustig weer ligt er kilometers ver wad waar je eindeloos over kunt zwerven. Terwijl bij vloed en harde wind het water van de Waddenzee over het wandel- en fietspad kan stromen. Waddenvogels zijn er in overvloed. Het naastgelegen Vatrop is een favoriete locatie voor vogelaars.

Vatrop sfeerfoto

Het paadje over Vatrop naar Villa Nieuwland

Wandelen en fietsen

De Villa is een ideaal startpunt voor wandelaars en fietsers, omdat de villa aan het pad ligt dat aan zeekant langs de dijk loopt. Er zijn talloze routes over Wieringen waarvan de kortste het tochtje van twee kilometer langs de Waddenzee is naar de vissershaven van Den Oever. Iets verderop is daar dan, heel verrassend, het IJsselmeer. Nergens is de vis verser dan in de 'hoofdstad van de zeeverse vis', de haven van Den Oever.
Een wandeling of fietstocht naar Hippolytushoef, langs de Waddenzee of over de rustige boerenweggetjes, is zeer de moeite waard. Tussentijds even bijkomen in een theetuin of bij het Wieringer Eilandmuseum Jan Lont. Of ga naar de Haukes, de haven van het Amstelmeer, het Lutjestrand of de jachthaven Marina Den Oever. 

Hetty Vatrop Met Heel Veel Lucht En Kerkje

Eindeloze wandel- en fietspaden langs de Waddenzee

Hetty Goudgele Pad Langs Stormkering

Wandelen of fietsen langs de Waddenzee zonder iemand tegen te komen

Robbenoordbos

Het is een aanrader het naast Wieringen gelegen bos, het Robbenoordbos, te verkennen. Door een recent project van Staatsbosbeheer is het Robbenoordbos verbonden met het Dijkgatbos, via een waterrijk landschap met bijbehorende flora en fauna. 

Hetty Robbenoordbos

Zee, meer, bos; Wieringen is rijk bedeeld